Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 3 augustus 2006

Verrassing

Vandaag vond ik bij de post een enorme envelop, de postzegels erop zijn op zich al leuk:

De post kwam van haar en ze had goed gelezen waar ik allemaal mee bezig ben; links op de envelop stond een leuk tuinplaatje en dat was ook een van de dingen die me de afgelopen dagen bezig hield. Het tropisch regenwoud was inmiddels zo hoog opgeschoten  dat ik zaterdag de tuinman voor de achtertuin heb laten komen.
In de envelop een verzameling Dingetjes op handwerkgebied die vreselijk leuk zijn om te ontvangen, van servetjes met breimotief tot leuke kaartjes en van alles wat daar tussen zit.Een soort handwerkerig vakantiepretpakket met Dingen om te lezen, te maken en te kijken.  Heel erg gewaardeerd en ik ben er reuze blij mee.
Een van de kaarten bracht me op het idee om nu eindelijk eens dat logje  te schrijven wat al zo lang in de pen zat, dat volgt later, misschien vanavond nog.

5 opmerkingen:

marian'ne m zei

Wat lief van 'haar', een dag met een sterretje voor jou!!!!

Inderdaad leuke postzegels, je was net aan het stoeien met de foto's denk ik, dus even gewacht en nu is alles mooi te zien hoor!!!

marcella zei

Ikke? nee hoor, dat zal web-log.nl wel geweest zijn.

Juul :o) zei

"Zij" :o) verstuurt hele mooie tot in de puntjes verzorgde post, waarvan je helemaal blij wordt.
Jij had een topdag! Heerlijk toch!
Ik zit ook nog na te genieten!
:o)

Lous zei

Leuke post is altijd gezellig .

yvonnep zei

Leuk zulke post!