donderdag 24 augustus 2006

Takkenwerk

Na mijn hartje met vlinders en de vaas met stelen en bloemen was het dringend tijd om weer eens  nieuw blokje te maken. Het werden twee gekruiste takken.
Op verzoek laat ik mijn vorderingetjes zien.
Van de negen blokken zijn er nu drie af:  het begin is er. Binnenkort ga ik het patroon voor blok vier zoeken, een lapje op maat  snijden en netjes de omtrek en diagonalen in rijgsteekjes aangeven.
Ik denk dat het "iets" met besjes wordt.
Eerdere logjes hierover waren op acht maart, dertig maart, vijf april en veertien april.  
Wordt vervolgd

18 opmerkingen:

ineke zei

Takkewerk, ja dat vond ik appliqueren tot vorig jaar. Maar nu ik zelf wat randen langs een quilt geappliqueerd heb, merk ik dat ik het steeds leuker ga vinden. Als het resultaat mooi wordt, ga je vanzelf enthousiaster aan de slag.
Je Baltimore wordt weer een juweeltje! Heb je patronen voor je bessen? Ik moet nog ergens wat krans-patronen hebben met bessen. Worden met plezier gestuurd.

basje zei

war wordt het weer mooi.. ik zou dat minstend tig keer los moeten tornen voor het bleef zitten knap werk

marcella zei

@ Ineke, ik heb de patronen al uitgezocht maar weet nog niet welke ik eerst zal doen. Bedankt voor het aanbod, lief van je!
@ Basje, met een goede voorbereiding kom je een heel eind, maar ja, dat is weer veel extra werk en daar heb ik ook niet altijd zin in. ik werk nu met allerlei rijglijnen, dan weet ik zeker dat het patroon goed op de stof komt. niets zo vervelend als applicatie-werk moeten lostornen.

marian'ne m zei

Wat vind ik dit geweldig knap van je, de Baltimore (jaaa, dat weet ik al:-))is toch wel de moeilijkste soort van Quilt denk ik. Doe je onder het aanbrengen de randjes afwerken door ze naar binnen te slaan ??
Je vlindertjes vind ik 'levens' echt!!

ineke zei

Ben benieuwd welke bessen je gaat maken. Er zijn zoveel mooie Baltimore patronen!
Als ik oud mag worden, ga ik er ook nog eens een maken. Maar de lijst van "projecten die nog moeten" ìs al zo onnoemelijk lang...

Wilma zei

Knap werk, Kijk altijd vol bewondering naar een Baltimore Album!!

anneke zei

applicatiewerk vind ik altijd heel knap, maar het is niet altijd mijn smaak. dit ziet er heel verzorgd uit en het hartjesblok vind ik erg leuk geworden. maar ik heb niks met bloemen en planten en ik merk dat die blokken me minder aanspreken. maar het vakmanschap straalt er vanaf.

groetjes

Berthi zei

Vakwerk!! Mijn complimenten! Jij verzet toch wel heel veel handwerk..... jouw dagen zijn vast langer dan die van mij!:))

Juul :o) zei

Oh, wat mooi, wat mooi, wat mooi!!!
:o)

marcella zei

@Ineke, Als we al de ideeën die in ons hoofd zitten willen uitvoeren zijn we nog wel een tijdje zoet. En het erge is dat er steeds weer nieuwe ideetjes bijkomen.

Berthi, mijn dag heeft precies evenveel minuten als de jouwe ;) maar jij doet er andere dingen in: jij publiceert en daar gaat ook erg veel tijd in zitten en iedere dag een log produceren kost ook tijd.

@ Maaike, hmm mijn souvenir, hm Ik ga in september met een nieuw Dingetje beginnen voor in de rol. Ik ga samen met twee andere rolmakers een nieuwe techniek uitproberen.
Ik zit op dit moment even in een denkfase; ik denk dat het handig is als ik de dingen die ik al heb afwerk en klaar maak om in de rol te passen en dat ik stof koop voor de achterkant. Ik weet al wáár ik die ga kopen maar nog niet welke ik dan neem. Verder moet ik eens een soort Plan maken hoe ik het verder wil gaan aanpakken. Ik werk nu een beetje op de bonnefooi, het is moeilijk om daar dan een beetje voortgang in te blijven houden.

Maaike zei

Mooi! Hoe is het met je Souvenir in wording?

yvonnep zei

Mooi werk!

marcella zei

@Marianne, de randjes worden naar binnen geslagen. Dat kun je tijdens het appliceren doen maar je kunt ook de de stukjes van te voren even omrijgen, dat laatste doe ik bij dit werk.
@ Anneke, ik snap wat je bedoelt ;) en eerlijk gezegd heb ik dat ook een beetje. Ik houd helemaal niet zo van "plaatjes", toch wilde ik een keer een dergelijke quilt maken, gewoon uit nieuwsgierigheid hoe 't werkt. Dat is dan ook min of meer het grootste "probleem": om er toch iets leuks van te maken.

annette-h zei

Heel mooi Marcella, volgens mij kan ik beter bij jou in de leer!!!

Mary zei

wat ontzettend mooi !! en mijn complimenten voor dit handwerk........

Gerrie v.W.-v.N. zei

Dat zal nog een mooie Baltimore worden .
Heel mooi het applicatiewerk !
Mooi contrast door de kleuren en heel lichte ondergrond .
Is het iets getint of echt heel wit ?
Wel een heel werk applikeren , maar met aandacht gedaan krijg je een geweldig resultaat .

Lous zei

Heel mooi Marcella, gebruik je ook freezer paper??? Ik hield ook niet zo van appliceren maar het is me toch ook gelukt.

marcella zei

Gerrie, het is een iets getinte (roomkleurige) ondergrondstof.

Lous, ik gebruik meestal freezerpaper, dat bevalt mij het beste. Ik wilde er nooit aan beginnen maar "bij ons" hoorde dat in het pakket rollend snijden-basis patchwork etc
en ik bleek het erg leuk werk te vinden. het is niet echt moeilijk, met goed voorwerk en een beetje handigheid met vasthouden kom je een heel eind.