Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 30 augustus 2006

Kleine blaadjes, grote blaadjes

Omdat er niet elke week een  extra patroontje voor Sampler M  op woensdag is en ik dan vaak toch zin heb om even verder te breien moet ik een list verzinnen om aan mijn breilust tegemoet te komen.
In dat geval pak ik mijn eigen Sampler en kijk welke patroontjes ik zelf al kan na breien. Soms ontdek ik patroontjes die een variatie zijn op de patronen van Sampler M. Deze keer  had ik echter iets te ver vooruitgedacht.
Na het patroon met de boogjes van Sampler M snapte ik ineens hoe een ander patroon uit  mijn eigen Sampler gebreid moest worden.
Ik schreef het al eerder: door de "breilessen" van Carla leer ik echt breien en begrijpen hoe de patronen ontstaan. Het was reuze spannend om te merken dat mijn probeersel inderdaad het resultaat opleverde wat ik wilde

Toen ik zondagnacht na een gezellig familiedinertje thuiskwam en het nieuwste patroontje van Carla printte zag ik onmiddellijk dat ik dit al eerder had gebreid. Wat een pech, mijn "huiswerk" was al af.
Toen ik mijn patroon vergeleek met dat van Sampler M ontdekte ik toch een klein verschil: de blaadjes van Carla waren groter  dan de mijne.
Gelukkig!  Nu kon ik toch nog een stukje aan mijn rol toevoegen.
Oefening baart behalve kunst kennelijk ook snelheid want ik had mijn blaadjes deze keer razendsnel af.

11 opmerkingen:

marian'ne m zei

Heee goed zeg, het eerste is wat fijner van blaadjes. Ik heb het net zitten breien, is weer een leuk patroontje deze keer.

Gelukkig maar he, dat je nog lekker een stukje kon breien :-)).

Berthi zei

Geweldig dat jij inmiddels helemaal besmet bent met het breivirus!
Hoe staat het met je wanten? Daar was je toch mee bezig? Zag ik dat niet in eerdere log bij je?
Ik wilde het net gaan opzoeken, maar ik zie dat jij de balk met 'zoeken' mist!

Tijm zei

Wat geweldig dat je dat zelf zo bedenkt! Ja wat blijft het wonderlijk hé dat hoe je speelt met de steken een mooi patroon op kan leveren. Mooie foto's en ik hoop nog veel van je breirol te mogen zien!

Wilma zei

Zie deze rol bij steeds meer mensen op het log...in het begin vond ik daar weinig aan maar als ik het nu zo zie groeien vind ik het steeds leuker worden!!
Mooi hoor al die verschillende patronen. Veel breiplezier!!

marcella zei

@Marianne, ik vind dit ook een leuke, voor sokjes bijv.
@Berthi, mijn want heb ik uitgehaald. Ik kon alleen vier lange naalden krijgen op dat moment. Later kreeg ik van Basje vijf korte naaldjes maar toen was het inmiddels geen wantenweer meer. Ik heb het beetje wat ik al had gebreid uitgehaald en begin straks opnieuw, met m'n nieuwe naaldjes.
De "zoeken" balk zal wel gesneuveld zijn met de verhuizing. Ik zal eens kijken of ik hem weer terug kan plaatsen.

marcella zei

@Berthi, de ex-want staat in het logje van 5 maart.
@Tijm, ik blijf de jouwe ook volgen natuurlijk ;)

marcella zei

@Wilma, het is meer een broddellapje dan een fraai handwerk maar het is erg leuk om er aan mee te doen. Aan het eind van het project heb je een leuk patronen"boek" waar je nog lang plezier van kunt hebben.

Lous zei

Het ziet er weer mooi uit Marcella, het lijkt me vreselijk moeilijk, :o))

Berthi zei

Ik heb de log met de want nog eens bekeken. Het begin zag er toch al aardig uit.
Voor de komende winter dan maar nieuwe breien. Dan ben je zo ervaren dat je de wanten in een mum van tijd hebt gebreid!

Juul :o) zei

Ik vind het prachtig!
:o)

froukje zei

Prachtig die Sampler M!