Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 28 augustus 2006

Goed

het is allemaal goed gekomen, al was het stevig doorwerken.
mijn breiwerkje ging prima, ik had onbewust wat voorwerk gedaan en had nog tijd genoeg over voor de was, alles netjes gestreken, in keurige stapeltjes: het kan zo de kast in.
Tevreden kijk ik terug op een nuttig bestede dag

13 opmerkingen:

marlies zei

"Nou meisje , je hebt goed je best gedaan vandaag , vanavond hoef je niet aan je gebreide sokken te werken , je mag de rest van de avond doen wat je wilt , maar weer bijtijds naar bed , morgen vroeg op , er is voldoende werk aan de winkel."
Marlies

Lous zei

Het is wel een heerlijk gezicht zo'n gestreken was en lekker wit!!!!!!!!!

Juul :o) zei

Ja, virtuele was, dat is de meest ideale!
;o)

marian'ne m zei

O, deze was ziet er beter uit dan de vorige ;-))).

Ontstond natuurlijk allemaal uit armoe he, verstellen tot het echt uit elkaar viel, en langer dragen dan prettig was.

ineke zei

Kraak- en kraakhelder deze was, heerlijk.
Zakje Reckitt's blauw erbij gedaan, zeker?
Nu nog wat lavendel-geurzakjes ertussen en strikjes om de stapeltjes en dan je mooie mahoniehouten linnenkast in. Keurig!
O ja, wat ik al jarenlang onbegrijpelijk en doodjammer vind: dat ze niet de geur van pas gemaaid gras (hooi) in een flesje kunnen stoppen. Dàt zou ik nou zo dolgraag in mijn lakens willen ruiken. Of kruidige kamperfoelie, dat mag ook.

marlies zei

Hm ja lekker Ineke , of de lucht van pasgeboren hondjes of poesjes!!!!!!

Mooi vind ik die opgerolde was , zijn het handdoeken of onderbroeken????? ;-)))))

Marlies

marcella zei

Ineke, kamperfoelie is volgens mij wel als etherische olie te koop en als je hooi wilt kun je misschien een kussentje vullen met vers hooi; geen idee hoeveel aroma daar vanaf komt in je linnenkast maar je kunt het proberen natuurlijk ;) De geur van echt linnen vindt ik ook lekker.
@ Marlies, pasgeboren kindertjes ruiken ook zo lekker ;) babymensen- en zoogdieren hebben altijd zo'n speciaal luchtje wat de moeder als lekker ervaart, handig trucje van de natuur wat ervoor zorgt dat de moeder het kind zal beschermen en verzorgen. Ik kan me voorstellen dat wij de geur van baby-chimps ook als "lekker" ervaren.

Ik denk dat die opgerolde dingen lakens zijn.

ineke zei

In Twente heb ik weleens gezien, dat ze rollen met meters (nog) ongebruikt linnen bewaarden achter in de linnenkast. Als b.v. een laken vervangen moest worden, knipte men het benodigde linnen van de rol en maakte er zomen in, borduurde er initialen of een (open) rand aan en voilà!
De rol verdween weer in de kast voor de volgende ronde.

marcella zei

Klopt Ineke, daar maakten ze soms met behulp van stokjes ook nog mooie patronen in.
http://www.eungsschoppe.nl/demonstraties.htm
hier zie een paar dames aan het werk.
dat lijkt me in mijn foto niet aan de orde want ik ga er van uit dat het linnengoed pas gewassen werd als het op maat geknipt en gezoomd was. Ik zal het volgend jaar vragen als ik er weer ben wat het voor rollen zijn.

meizoen zei

keurig!
pas nu ik ouder wordt kan ik dit waarderen ;-)

kan zwitsal babyhaarlotion of olie aanbevelen!

Berthi zei

En... ben je niet vergeten om het grote vlakke textiel te mangelen??

basje zei

wat een was zou dit gestreken of gemangeld zijn. Ik zou best een sin een ouderwetselinnenkast wilen kijken en ruiken, geen hooi , wel lavendel

yvonnep zei

Zo, dat was werken zeg!