Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 28 augustus 2006

Geen tijd

Vandaag is het maandag, dus wasdag maar ik heb er geen tijd voor, ik moet breien. Het zaterdagse patroontje van Carla's breirol  werd een patroontje voor de zondag maar toen had ik feest. Vandaag wordt dus breidag en heb ik geen tijd voor andere zaken.

Voor wie eens lekker wil griezelen is een bezoekje aan het Nederlands Openluchtmuseum een uitgelezen gelegenheid: deze foto maakte ik daar afgelopen mei.
Je durft er toch niet aan te denken dat in de cao van de medewerkers staat dat ze op maandag de gezinswas mee naar hun werk moeten nemen ;)

12 opmerkingen:

Wilma zei

Veel succes met breien...de was ligt er morgen ook nog wel!! :o) Super foto...

Wilma zei

Hoi Marcella. Heb even gekeken bij december 2005..het is helemaal geweldig!! Ik heb geen aanmoediging meer nodig...Super!! :o)
Groetjes Wilma.

ineke zei

En ik maar denken: ik ga even op "nuttig en fraai" kijken ;( Laat ik dit nou nuttig noch fraai vinden. Maar och, leerling verpleegster geweest in een academisch ziekenhuis, dus niets menselijks is me vreemd, ha, ha!
Al was je dit drie keer kookwas en leg je het vier dagen op de bleek....

marian'ne m zei

Unk, wat is dit nou !!?? :-))).

EN....lekker gebreid??? (af zeker, je bent zo stil :-))

lous zei

Dit ziet er zeer fraai uit Marcella, je zult het maar tussen je was vinden!!! :o))

marcella zei

Ojee nu heb ik Ineke weggejaagd geloof ik ;)

Ik heb héérlijk gebreid Marianne, 't was nauwelijks een uitdaging maar dat log ik nog wel, ik ben zo stil omdat ik voorstudies maak van Het Gat in mijn stoplapje...

Lous, de volgende foto zul je nòg fraaier vinden.

ineke zei

Welnee, Marcella, ik ben zo gauw niet op de loop. Ik zei toch: leerling verpleegster geweest in de roerige zestiger jaren in een academisch ziekenhuis, dan kreeg je wel wat voor je kiezen, hoor! Kan ik ook nog wel een boek(je) over schrijven. Maar je schone was uit het logje hierboven spreekt me toch meer aan. Ik hou wel van krakend wit!

marcella zei

Ik deed het niet academisch maar bij de nonnen, dus voor je het weet klap ik terug uit de school ;)

Maar de liefde voor krakend witte was heb ik beslist daarvan. Niks zo lekker als (letterlijk) krakend witte lakens op mijn bed. Hotels hebben dat ook nog, héérlijk.

marcella zei

Ik moet dit vaker doen, "mijn" vuile was buiten hangen, het blijkt erg goed voor de kijkcijfers (grijns)
Jullie zijn massaal komen kijken...fluisteren jullie het door of zo :)

Berthi zei

Ik zou zeggen.... in de vuilnisbak met die handel!:))

Carla Meijsen zei

Ah, ik dacht het al, die broek en vlek heb ik eerder gezien! Ja, ook naar het Openlucht museum geweest deze zomer. Leuk, die wasserij. Maar het bijzonderst vond ik het groene kruis-huisje dat me dankzij de Lisol(?)-geur meteen 40 jaar terug nam in de tijd. En die leuke interieurtjes in het huizenblokje ernaast. Al met al een echte aanrader hoor, voor een leuk dagje uit.
Je breirol wordt trouwens ook heel mooi!

Carla M

marcella zei

Hoi Carla, het groene-kruishuisje vind ik ook erg leuk altijd, met de wijkzuster op haar solex ervoor en al die roodbruin rubberen Dingen in de vitrines. De huizenblokjes ernaast hebben als ik me niet vergis de 60-er jaren interieurs met bruin oranje meubels.
Volgend jaar is er een merklappententoonstelling in het NOM
http://www.merklap.nl/lustrum_2008.htm
bedankt voor je compliment, ik neem mijn breirol mee in november naar van Nelle, ik ben zeer benieuwd naar de echte!