Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 25 augustus 2006

Uitgebreid

Mijn breirol is sinds het vorige logje daarover weer wat langer geworden. Zaterdagochtend  kregen we een nieuw patroontje en zaterdagmiddag "zat" het al aan mijn Sampler. Breien is mijn nieuwste passie en elk nieuw patroontje wordt met een enorm enthousiasme binnengehaald: zaterdag betekent sinds enige tijd Breidag.
Deze keer een niet al te moeilijk  patroontje, het ging in een keer goed, het was wel even opletten omdat het patroon deze keer wat ingewikkelder oogde maar het verliep verder zonder problemen. Mijn eigen  oude Sampler had het patroontje ook maar dan met een kleine wijziging. Zaterdagavond verscheen ook die versie die steek voor  steek van onder mijn breiende handen vandaan. Ik ben inmiddels de meter voorbij. Het resultaat  staat hieronder.
Morgen is het weer zaterdag ;)

16 opmerkingen:

Juul :o) zei

Ik vind 't knap!
;o)

marian'ne m zei

Weer mooi Marcella, leuk patroontje weer, he. Ik heb het vanmiddag afgemaakt, moet bij blijven! Grappig de verschillen, allemaal toch net iets anders.
Nog maar 1 nachtje slapen hoor :-)).

marian'ne m zei

Sneu M, geen brei rol morgen.
Dit laatste patroontje is er niet een die je zomaar uit je hoofd breidt he. Daar moest je je aandacht goed bij houden, wel een hele leuke!!!

marcella zei

Andere M ik had het gelezen :(
terwijl ik enthousiast mijn nieuwe foto meldde schreef zij tegelijkertijd het "slechte" nieuws. Dat wordt vervelen morgen en kniezen.

Ach nee, dan gaan we toch gewoon iets anders doen? voor mij zal het vermoedelijk maandag breidag worden. Zondag doe ik andere dingen die ook leuk zijn.

Tijm zei

Prachtig Truus!! Ook die tussenrand met gaatjes is mooi, leuk idee om het zo te doen. Wat een lekker breiwerk hé op deze manier. Door Sampler M (dus Carla) ben ik weer helemaal verslingerd geraakt aan het breien en heb al mijn spullen weer voor de dag gehaald. Nu nog meer tijd!!!
Trouwens wat een mooie ondergrond waar je de breirol op hebt liggen.
Ga jij ook mee doen aan het gezamelijk het ABC borduren? Leek me ook iets voor jou.

Wilma zei

mooi werk...ga zelf sinds jaren weer een sok proberen te breien. Kijk vol bewondering naar jullie brei -rollen.

Gerrie v.W.-v.N. zei

Wat een prachtig resultaat .
En maar rikketik gaan de pennen . . .
Als ik eerlijk moet zijn vind ik de laatste versie van je eigen Sampler het mooist .
Maar het ligt er natuurlijk aan waarvoor je zo,n patroon gaat gebruiken .

En ook ik heb al zitten gluren naar die mooie naturel ondergrond met rode streep .
Ruikt het ook naar echt linnen ? Of heb ik het mis .

Berthi zei

Weer zo'n leuk patroontje. Jammer voor je dat er vandaag geen nieuw patroontje komt... dan maar zondag breidag!

marcella zei

Tijm, ik ben de nep-Truus, er is ook een echte maar ik heet Marcella ;). De tussenrand heb ik van mijn eigen oude rol overgenomen. ben jij degene met de drie extra steekjes ribbels aan weerskanten? Dat vind ik ook erg mooi. Ik doe (nog) niet mee aan het ABC project, ik ben met zoveel dingen tegelijk bezig op het moment dat ik dat maar even aan me voorbij laat gaan. Ik vind het wel een leuk plan!

marcella zei

niet te lang kijken, Wilma, voor je het weet ben je ook een rol aan het breien ;)

@Gerrie, helaas vandaag geen gerikketik, maar wat in het vat zit.....De versie van mijn eigen rol is wat fijner. Maar de versie van Sampler M is weer erg geschikt voor de zijkant van een sokje of kniekous. Wat dat aangaat is het leuk om ze allebei te proberen en te kijken hoe 't wordt.
Ik mocht je de hartelijke groeten doen van Doortje van de haagsche bee; ze mist je, je voegde altijd zoveel toe zei ze en ze hoopt dat je weer eens in de gelegenheid bent om te komen!

de mooie ondergrond is mijn theedoek. Ik rol mijn werkjes-in-wording altijd in een mooie doek. Het is gewoon katoen hoor, het ruikt nog wel naar het houten doosje waar het in zat.
hier kun je ze vinden.
http://www1.comptoirdefamille.net

Nu nog een adres in de buurt waar ze te koop zijn. De winkel hier is weg helaas!

Berthi, het wordt maandag breidag, ik zal de was uit moeten besteden ;)
Mijn lief is morgen jarig

anneke zei

zaterdag is bij ons altijd Donald Duck dag, tuinklusdag (tenzij het regent) etc etc, maar breien gebeurt er (meestal) niet... toch is juist zo'n regelmaat heel handig: je houdt direct de patroontjes bij.
zondag is echt mijn handwerkdag, al is het maar door het lezen van mijn handwerkbladen...

groetjes

Lous zei

Marcella, gefeliciteerd voor je lief, een gezellige dag.

marcella zei

dank je wel, Lous

Gerrie v.W.-v.N. zei

Wel dank voor je antwoord en erg leuk , dat je mij de groeten van Doortje overbrengt !

Tijm zei

Ja Marcella, ik ben degene met die extra 3 steken ribbels aan de zijkant.
Als ik weer eens een breirol ga maken neem ik jou idee over van die tussenribbels met gaatjes.
Succes verder met je prachtige sok.

marcella zei

Tijm, mag ik dan jouw ribbels aan de zijkant?
die vond ik nou weer erg leuk en ook die zijn naar oud voorbeeld. Het blijft er wel mooi recht van.