Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 30 juli 2006

AF!

Tussen de strijk- en andere klussen door ontving ik net een foto van Basje. Ze is een tijd op reis geweest en meldde zich voor heel even na haar vakantie. Daarna was het weer een paar weken stil. Ik vermoed nu waarom: ze heeft heel  hard gewerkt aan haar Quakerlapje.
Het is nu  af en het ziet er prachtig uit. Zonnehoedje af voor Basje; leuk, nu kunnen we na de vakantie zonder onaffe projecten aan onze nieuwe merklap gaan beginnen.
voor wie het Quakerproject gemist heeft, dit was een sampler in Quakerstijl die in 6 maandelijkse delen op internet verscheen. Met een klein groepje web-loggers zijn  we de uitdaging aan gegaan en hebben we ons op de Quakermerklap gestort. Twee zijn er inmiddels af, een aantal zijn nog in de maak. De laatste drie logjes hierover zijn van 22 juli "breitje", 5 juli "geletterd" en 27 juni "Quakerfinale".
de links naar de patronen zijn daar ook te vinden.
Ik ben benieuwd wat Basje met haar lapje gaat doen, wordt hij ingelijst, krijgt hij een open zoompje of....?

Im000382_2

15 opmerkingen:

marian'ne m zei

Heel mooi zo Basje, mooie kleuren en fijn he weer een werkstuk af.
Wat wordt het volgende ?;-)).

Berthi zei

Prachtig Basje! Maar is hij helemaal af? Ik zie nergens je eigen initialen of naam staan met het jaartal. Of kijk ik daar overheen?

basje zei

delap is wel af, de volgende fase is nog onbekend,. Ik denk dat er initialen opkomen van vrienden in amerika en mijn eigen namm en datum ergens verstopt in een hoekje, ik laat het weten. bedankt voor de complimenten

Ria zei

Basje ik vind het een prachtige lap geworden. De kleuren ook mooi en rustig.

ineke zei

Basje wat mooi!
Ik vind het een heel sierlijke sampler geworden, heel fraaie kleuren gekozen en prachtig geborduurd. Ga je hem weggeven aan vrienden, begrijp ik dat goed? Heel mooi cadeau! Complimenten,
Ineke

annette-h zei

Heel mooi Basje!!!
Op wat voor soort linnen heb je het geborduurd????

Berthi zei

@Basje, misschien begrijp je me verkeerd. Natuurlijk heb ik gezien dat de lap af is. Maar een lap is bij mij definitief af als je je eigen initialen of naam en jaartal erop geborduurd staan.
Mijn complimenten voor je kleurkeuze!

yvonnep zei

De quakerlapjes vind ik echt heel mooi! Leuk om te lezen over je vakantie. Och heden, ik ben langs een paar Spaanse handwerkwinkels gelopen, maar ben niet naar binnen gegaan. Vond het een beetje sneu voor liefpartner. Heb er nu spijt van. Volgende keer wel! Ik wil ook leuke dingen scoren.

Juul :o) zei

@Basje,
Wat mooi is je quaker geworden! :o)

Lous zei

Het ziet er zo lief uit, prachtig.

basje zei

allemmal bedankt voor de reacties . Vooor mij is het ook pas helemaal af met letters en datum, maar ....de lettergedeelte moet ik nog uitrekenen. het gaat niet zonder namen en data weg

meizoen zei

heel mooi basje!
vooral de kleuren, krijg steeds meer door dat 'm daar de kneep vaak in zit. als ik zelf maar wat aanmodder wordt het niets.
dus ook dat moet je leren...
dat van die initialen wist ik al wel, voorlopig is de lap hier WIP, heb 'm keurig op gerold!

marian'ne m zei

ha Marcella, alles goed!! (stilletjes hier)

marcella zei

Ha Marianne, alles net zo goed als daarvoor, kwestie van mijn energie ergens anders in steken, en-en was niet aan de orde dus werd het of-of ;)
Lief dat je er naar vraagt

marian'ne m zei

Dan is het goed !!!:-)).