Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 20 juni 2006

rood onthuld

Op 12 juni schreef ik iets over een Redworkje wat ik gemaakt had naar een patroontje dat ik bij Berthi zag. Ik kon en wilde toen nog niets vertellen wat ik verder met mijn lapje zou doen. Nu kan ik dat wel.
Afgelopen zaterdag heb ik op een cursistendag van een bevriende lesgevende een demootje gegeven samen met een aantal anderen over het thema Fibermail. Omdat er veel van mijn webloglezers naar die middag zouden komen kon ik hier natuurlijk niets over verklappen. Dat bleek zaterdag ook weer; nadat ik mijn werkjes had uitgestald hoorde ik onmiddellijk iemand zeggen: "dus dáár had je dat Redworkje voor gemaakt". Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn ;)
Een ander klein geheimpje was dat ik Berthi's patroontje als kaart wilde opsturen naar Basje, die inmiddels voor enige weken naar haar vakantiebestemming is vertrokken. Donderdag voor ze wegging vertelde ze nog dat ze zo nieuwsgierig was naar het verhaal achter het Redworkje en dat ze nu een maand moet wachten...Als ze thuiskomt ligt het bij haar op de mat. Het patroontje van Berthi is zo leuk dat ik inmiddels besloten heb om hem nogmaals te maken, niet als fibermail maar als techniekje voor in mijn souvenir, hij is precies groot genoeg en past qua stijl goed bij de andere werkjes.
Ondertussen had ik tijdens de voorbereidingen nog een ander patroontje bedacht, twee gansjes die een quilt vasthouden, het "bedrijfslogo" van de quiltjuf. Ook deze kaart heb ik inmiddels af en vindt via tante pos wel de goede deurmat. Daarna dacht ik klaar te zijn met mijn stoffen kaartjes...totdat....zij
gisteravond een weblogje schreef over haar kussertjes. Met patroontjes erbij natuurlijk..en weer kon ik het niet laten. Ook deze gaat op de post en daarna houd ik er mee op, het lijkt wel een verslaving.


bécassine

19 opmerkingen:

Juul :o) zei

Bedankt voor "de onthulling"! :o)
Wat zijn ze leuk geworden!
Ik had géén idee dat je dit ermee ging doen, en zo snel! Vooral de laatste!
Ik weet zeker dat Basje er reuzeblij mee zal zijn!

marian'ne m zei

wauwerdewauw!!!!!:-)) Wat leuk joh, wat een onthulling. Ze zien er alledrie zo leuk uit. Bofferds die zo'n kaart mogen ontvangen. En, stuur je ze zo op of neem je 'veiligheids' maatregelen. Spannend!!!

(pssst... het begint wel erg op een verslaving te lijken, je bent gewaarschuwd:-))

Annette-p zei

Wat een mooie fibermail kaarten heb je gemaakt! De kussertjes met strik vindt ik schitterend :-))
Wat heb je hier als vulling gebruikt?

Lous zei

Wat een leuke kaarten, Marcella, de speeldoos erachter lijkt me ook prachtig!

Berthi zei

Geweldig, Marcella! En zo snel. Wat zal Basje ontroerd zijn als ze straks deze kaart ziet!
Erg leuk dat je dit patroon gaat toevoegen aan je pronkrol!

ineke zei

Leuk, die geborduurde kaarten. Een heel werk en wat een vreugde om zoiets te ontvangen!! Je doet ze toch wel in een enveloppe, of stuur je ze met een correspondentiekaart erachter geplakt "open en bloot" de wereld in?
Is je ganzenhoedstertje de franse figuur Bécassine?
Groet, Ineke

marcella zei

@ Marianne, ik heb ze zo opgestuurd, zonder veiligheidsmaatregelen. erg hè?
@Annette-P, ik heb Fast2Fuse gebruikt en aan de achterkant een katoen met plaklaag.
@Lous, de speeldoos is één van mijn echtvriend's speeltjes.
@ Berthi, leuk dat je achter mijn plan staat om het in mijn rol te verwerken. Het patroontje "heeft" iets, vind ik
@Ineke, ik heb ze open en bloot in de bus gedaan en heb ze vermanend toegesproken, het komt vast goed, ik blijf duimen.
het boerinnetje lijkt inderdaad erg veel op Bécassine, maar die heeft geen klompjes aan.
bijgaand een plaatje van Bécassine met twee kindertjes in Elzasser dracht

marian'ne m zei

Marcella, dapper hoor!!!! Duimen op de goede afloop:-)).
Laatste linkje doet het niet!?

marcella zei

@marianne, ik heb géén idee waarom de link het niet doet. Ik heb hem nu onder mijn log geplaatst, onder de foto en daar doet ie het wel. Snap jij het?

marian'ne m zei

Ik snap niets, de PC is het werk van mijn dochter!!! maar hij doet het nu oke.

Ha,ha, wat een snoetje heeft het moedertje. Jaren 30 plaatje lijkt mij. Is het een verhaaltje/sprookje uit je jeugd? (ik spreek geen woord Frans)

marcella zei

Bécassine is een in Frankrijk erg bekend stripfiguurtje, de eerste albums dateren al van begin vorige eeuw. je zou het een beetje kunnen vergelijken met Suske en Wiske. Bécassine is een soort dienstmeisje.

Annette-h zei

Wauw, ik lees het nu pas. Echt geweldig leuk!!!!! Ik kijk met smart naar de brievenbus!!!!

anneke zei

jammer dat ik net geen onderwerp had waar je wat voor kon borduren... lol

erg leuk idee! ik vind zoveel leuk en er blijft al zoveel liggen...*kreun*

groetjes

Ria zei

De kaarten vind erg leuk geworden zeker ook die van de "juf".Ik ben reuze benieuwd of ze aankomen.

marcella zei

Ria, "juf" stond gisteravond bij thuiskomst op m'n antwoordapparaat. Haar kaart is in ieder geval goed aangekomen en met plezier ontvangen.
Anneke, misschien inspireer jij me een andere keer bij toeval, blijven hopen ;)

marian'ne m zei

pffff...opluchting, leuk he!!!!

Annette-h zei

Heeeel erg bedankt Marcella! Hier is ie ook goed aangekomen. Logje met foto volgt zo snel mogelijk om het te bewijzen. Alleen de batterijen van het toestel zijn leeg.

marcella zei

Annette, wat geweldig dat de jouwe ook goed is aangekomen, een hele opluchting want die strikken zaten me wel een beetje dwars. ikn ben benieuwd naar jouw logje.

Ria zei

Marcella leuk dat het goed is aangekomen,
moet het van mij tzt ook goedgaan.