donderdag 19 oktober 2006

Tussen de bedrijven door

Het is al weer even geleden sinds mijn laatste logje; druk, druk met van alles en nog wat, begrafenis, verjaardag, huisarts en ook nog hier en daar een uitstapje. Daartussen door heb ik gelukkig ook nog wat tijd gehad om wat af te maken, ergens mee verder te gaan of aan iets nieuws te beginnen.
Door Marlies en Wilma begon ik in te zien dat alleen kijken naar je niet af gemaakte projecten niet ging helpen; er moet aan gewerkt worden. Met onderstaand lapje ben ik in november 2005 gestart als cursusproject. Na de cursus is het door allerlei oorzaken blijven liggen, o.a. omdat ik in deze techniek voor de bruiloft van dochter en (toen nog aanstaande) schoonzoon een ringenkussentje wilde maken en dat ging voor natuurlijk. Als je wilt zien hoe het kussentje eruit ziet,  kijk dan bij 29 januari.
Na enige uren handwerk en nog meer uren om het leuke zoompje erom heen te borduren is dit het resultaat van mijn cursuslapje. Ik ben gelijk aan een ander Candlewicking projectje begonnen, deze keer voor mijn Souvenir de ma Jeunesse. Ik moet me aan een maximale breedte houden om het straks passend in de rol te krijgen, het cursuslapje is te breed.

Tijd om alle logjes van anderen bij te houden had ik niet genoeg, het is gewoon teveel op het moment.
Ik heb wel een en ander gelezen.  Ik moest erg lachen toen ik bij Berthi het verjaarscadeau van Marianne'm ontdekte.
Het zat er wel in natuurlijk; de inmiddels beroemde mini-sokken had ik in Frankijk in een nog kleiner mini-formaat gebreid en ook Sampler M moest er natuurlijk aan geloven. Eveneens in Frankrijk door mijn gedaen: een stukje mini-mini-sampler, net iets groter dan Mariannes exemplaar, maar ik heb dan ook 30 steken breedte.

Tenslotte nog de grote Sampler M
Deze week geen patroontje Carla is heerlijk op vakantie in...(Ierland ?). Een weekje totale brei-onthouding was niet aan de orde dus verzon ik er zelf maar een stukje aan.

en nog een stukje en daarna een kabeltje.
het onderste smalle patroontje is het laatste patroontje van Carla. Daarboven begint mijn "eigen vinding". Nou ben ik toch heel benieuwd wie dit patroontje herkent.

20 opmerkingen:

marian'ne m zei

Zie je wel, zo hoor je niets en boem alles komt in een keer naar voren. Prachtig, leuk, reuze knap !!!!

Je lapje is heel mooi geworden en idd een heel geschikte techniek voor de rol. Teken je de patroontjes zelf?

Ik dacht al waar blijft die mini rol, kon er van uit gaan dat jij dat ook wilde proberen. Mooi hoor, jij hebt het origineel gemaakt. Leuk werk he !!!!

En je grote rol vorderd ook, je zal al een hele lengte hebben. Puzzelen ben ik slecht in, eehhhh, nog even denken hoor !!!

Mary zei

ik vind je candlewicking heel erg mooi ! mijn complimenten ! en dan ook zo'n minirol, schitterend !

Maaike zei

Goed dat je weer bezig bent met je pronkrol, het wordt mooi! Ik herken de breisteek wel, heb hem ook in mijn breirol maar het boek waar ik hem uit heb, ligt elders. Was het rijstekorrel of parelsteek ofzo?

marcella zei

@marianne, ik teken de patroontjes over, telt dat ook ? ;) wat ik wel zelf doe is de invulling: welk steekje gebruik ik waar.
@Maaike, een visgraatribbel volgens mijn boek, maar ik bedoelde het patroon daaronder, wie herkent het?

Berthi zei

Natuurlijk hadden we kunnen verwachten dat er na de mini sokjes van je een mini breirol zou komen! Hij is erg mooi geworden. En, net ietsjes groter dan die van Marian'ne. Zij had 22 steken op de naald staan. Veel scheelt het niet! Ik vind het mini mini gebeuren knap werk.
Ik kijk er met heel veel plezier naar!

Je candlewicking project ziet er zoals altijd perfect uit!! Dat je hier nog tijd voor had met al je drukke bezigheden!!

Het patroon.... bedoel je het ajourpatroon?

annette-h zei

;-) ik zie het...wat is de prijs...volgens mij het beroemde patroon van de hzg wedding shawl???
Nu maar hopen dat ik het goed heb!

En wat heb je weer mooie dingen gemaakt!

marcella zei

Helemaal goed, Annette, en dat in 1 keer ;)
grandioos! de prijs stuur ik je z.s.m op.
ik was benieuwd hoe dat patroon in 'gewone katoen" zou worden. Een stuk "gewoner" dan in de inmiddels beroemde shawl, maar toch een leuk patroontje ;)

annette-h zei

Ik moest toch wel twee keer kijken voor dat ik het zag!
Ajourpatroontjes zijn eigenlijk altijd wel leuk!

Juul :o) zei

Heel erg mooi allemaal!
:o)

tijm zei

O daar is ze weer, zij met die mooie tussenrand in de Sampler M.

Marianne alias Libracat zei

Erg mooi dat wit op wit en wat schattig die min breirol. Ik ben ook altijd nog van plan om een grote breiwol te maken met allerlei steken. Lijkt me gewoon zo leuk om te doen.

Wilma zei

Marcella....eindelijk een berichtje van mij!!! Goed gedaan. Het is een heerlijk gevoel hé om iets weer af te hebben!! Ik ben niet meer te houden!! Alles wat al jaren ligt moet nu ineens allemaal af!!!
Heerlijk!!!
Hij is trouwens erg mooi geworden.
De breirol is zo schattig...zo klein!!
En de grote is ook erg mooi!!!

Leuk bericht!!!
:o)

basje zei

ik ben steeds weer verbaasd wat er allemaal van je naalden en lapjes geworden is, geniall bewondering van alle kanten

yvonnep zei

Ik zit hier in stille bewondering. In plaats daarvan kan ik beter formulieren gaan invullen voor mijn nieuwe baan en gaan breien. :-)
ps. ik vind dat wit op wit zo mooi!

Anonymous zei

Hossienossie wat is dat candlewickinglapje mooi geworden zeg , niet te filmen , tja dat is het betere handwerk! Zoiets zou je toch echt zelf in handen willen hebben , om uitgebreid te bekijken. Als mensen je vragen om iets voor hen te maken is het altijd weer een strijd wat moet je ervoor vragen , ik heb dus besloten dat ik dat niet meer doe , ik doe het of voor niks [nou vooruit een mooie bos bloemen , kaarsen of zoiets dan] of ik doe het niet.
Verkoop jij wel eens iets Marcella , of iemand anders die dit leest?????
Groeten van Marlies

marcella zei

@ Tijm, jij hebt toch deze een gaatjesribbel in je Sampler of vergis ik me?
@ marianne, het is leuk en verslavend, deze breisampler. Heb je je al aangemeld bij de yahoo-group? dan heb je vast de patroontjes voor ooit.
@ Wilma, je afmaak-enthousiasme is bepaald aanstekelijk ;) ik ben alweer aan het volgende afmakertje bezig.
@hoi yvonnep, een nieuwe baan? of heb je soms plannen om breister te worden?

@ marlies, nee ik verkoop nooit iets. Het is voor mij een hobby en dat wil ik zo houden. Wel maak ik zo nu en dan iets voor iemand, maar eigenlijk nooit in opdracht maar omdat ik dat zelf leuk vindt. Als ik iets uit mijn voorraad weggeef wil ik daar ook geen geld voor terug, soms zit iemand net verlegen om iets wat ik toevallig in huis heb, nèt dat éne een lapje tekort of een bolletje wol en dan geef ik dat liever weg dan dat er voor betaald moet worden.

ineke zei

Schitterend, dat pietepeuterwerk!
Mijn moeder liet vroeger een mevrouw een sprei breien met de ajoursteek en zij noemde het "de pauwenveer-steek". (Op de nota schreef ze, dat ze er 24 konten (ipv knotten) katoen voor nodig gehad had, wij in een deuk en een knot heette nooit meer een knot!)

marcella zei

@ Ineke, totdat je per ongeluk in de winkel om een kont wol vraagt ;)

ineke zei

@Marcella: gelukkig ben ik niet zo breierig, dus dat risico is uiterst gering, ha, ha!

yvonnep zei

nee, ik wil wel prof breister worden, maar dan moet ik nog heel lang studeren. Ik heb een nieuwe baan. Ik ben collega van Smoek!!!