Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 1 februari 2006

zoek de verschillen

Ik heb de merklap uit Marken hier en daar nog wat aangevuld. Zo is hij geworden.

7 opmerkingen:

Liesje zei

Ik heb je net een mailtje gestuurd met mijn oplossing, ik kon het plaatje er niet bij plakken :( Wat heb ik nu gewonnen???
Verder is hij gewoon weer heel erg mooi......

marcella zei

Je oplossing was goed. Je krijgt een Ringenkussentje.

Berthi zei

Een juweeltje! Ga je deze merklap inlijsten?

marcella zei

Berthi, deze laat ik inlijsten. Jij hebt zelf een aantal oude merklappen uit Marken, dus ik denk dat jij deze vraag wel kunt beantwoorden. Als een motief op de lap een kwartslag gedraaid was staan de kruisjes dan ook de verkeerde kant op?

basje winkel zei

be wel geen Berthi. maar inderdaad staan de kruisjes v
volgens de mevr. destijds in tilburg n door het draaien van de lap gan de kruisjes t.o.v. de anderen verkeerd,

marcella zei

Dan heb jij toch beter opgelet dan ik, Basje ;-)
bedankt voor het antwoord. die meisjes op Marken waren toch minder keurig dan de meisjes in Friesland....Toch vind ik het erg leuke lappen met die kleurige randjes

Berthi zei

De Friese lappen zijn inderdaad veel netter (ook weer niet allemaal). Maar doordat de Marker lap het doel van een merklap het meest benadert, vind ik ze zo charmant. Men keek niet op een foutje meer of minder.
Inlijsten: zorg ervoor dat de merklap niet tegen het glas aankomt. Ik laat er altijd een perspex latje tussen zetten. Waarschijnlijk weet je dit al!