Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 27 februari 2006

nog twee strikjes

nog twee strikjes en het ringenkussentje is klaar. Ik was van plan om er rondom een antiek kantje tussenuit te stikken. Geen van mijn kantjes paste in kleur of in breedte. Ik kreeg bezoek en liet het geborduurde lapje zien. Waarom doe je er geen kwastjes aan op de hoekpunten ?   Met nog een paar pareltjes erbij is zo het resultaat geworden. De lintjes waaraan straks de ringen komen ligt nog even in de koude thee, er was wel wit satijnen lint maar het roomkleurige lint  was op en de winkel had vergeten dat te bestellen. Dit wordt  mijn eerste thee experiment.

8 opmerkingen:

Berthi zei

Wauw..........wat is het kussentje mooooooooi geworden!!!!!
De kwastjes geven extra charme!
Ik heb ook eens een experiment met thee gedaan.....was goed gelukt. Het verhaal hierover is te lezen op mijn website bij het onderdeel eigen handwerken.

ineke zei

Wat een chique kussentje is het geworden!!
Die pareltjes en kwastjes maken het héél mooi af.
Complimenten!!!!
Groet,
Ineke

Liesje zei

Je blijft me verrassen....wat is het mooi geworden! Echt een juweeltje op zich.....

basje winkel zei

wat moet ik hiervam zeggem SUPERDE SUPER

marcella zei

Berthi, ik ga straks je theeperikelen lezen, het lintverven is prima gelukt. De kwastjes bevallen mij ook prima, goed dat je zo nu en dan bezoek hebt wat meedenkt. De pareltjes heb ik jaren geleden eens gekocht...gewoon uit hebzucht.
Zo zie je maar dat het goed is dat je regelmatig de kast bijvult met leuke dingetjes die je misschien ooit nodig gaat hebben..( wat klinkt dit als een smoes, zeg ;-)

yvonnep zei

Het is helemaal moooooooooooooooooi!!!

eline en denise zei

het is een heel mooi kussentje geworden :D
groetjes eline en denise

marcella zei

Ha Ringenfee-tje, heb je er al een mooie jurk bij?
vandaag was de trouwlocatie in het nieuws, leuk toeval.
groetjes, Marcella