Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 11 februari 2006

zoekplaatje

Wat zie je op de bovenste foto en wat doen de dames op de onderste afbeelding ?
En ook: wat hebben beide foto's met elkaar te maken?
Ik ben benieuwd naar de reacties..
De uitleg komt later.....6 opmerkingen:

anneke zei

onderaan: het lijkt alsof ze een ponskaarten maken. voor breipatronen? geen idee eigenlijk...
leuk, een echt raadseltje!
groetjes,

yvonnep zei

bovenste foto: geen idee...
onderste foto: van die muziekboeken voor het draaiorgel?

Jeanny zei

Hallo Marcella, Bedankt voor je leuke reactie in mijn gastenboek. Je staat al geruime tijd met je weblog(gevonden via Berthi) in mijn faorieten vermeld en ben dus een trouwe (stille) bezoekster. Ik zal trachten hierin verandering te brengen. Groetjes, Jeanny.
Ik ben beniwued naar de uitslag van je raadsel !

Dineke zei

Hoi marcella.

Ik denk ponskaarten maken voor een draaiorgel.
boven voor grote draaiorgels en onder voor kleine ??

Groetjes dineke ;)

Dineke zei

ps, of ponskaarten van een patroon voor een damastentafelkleed o.i.d.

groetjes

marcella zei

jullie zitten er zo dicht bij,
daar komt ie.......