Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 25 februari 2006

wie doet er mee, deel twee

Van Annette kreeg ik bericht dat deel twee van de quaker merklap op het web te vinden is.
Ik heb hem al bekeken. Wat ziet het er leuk uit.
Ik ben nog niet zo heel ver met deel een maar ik maak toch vast een foto met de resultaten tot nu toe. Ook van Basje kreeg ik een foto opgestuurd.
Annette heeft deel een ook nog niet af en voor zover ik weet Basje evenmin. Er was natuurlijk wat minder tijd omdat we niet in januari begonnen zijn.
Ik ga aan de slag...eerst deel een af en dan zie ik wel verder, ik heb geen haast
Laten jullie ook zo nu en dan weten waar je mee bezig bent?

de quakerlap van Basje

Quakerlapje van Marcella

5 opmerkingen:

marcella zei

ik heb net mijn log geplaatst en kan hem nu alweer bijwerken;
Basje heeft deel 1 af en stuurde een nieuw fotootje. Leuke kleuren, Basje!

Maaike zei

Ik ben nog niet begonnen, ben nu twee merklappen aan het afronden, aan het begin van de avond op 19-draads en later op de avond stap ik over naar 12,6 draads. Het tweede deel is wel leuk trouwens, mijn borduurspullen heb ik donderdag ingepakt vanwege onze verhuizing dus het duurt nog even voordat ik begin. (vijf verhuisdozen aan borduurspullen, schandalig he.)

marcella zei

vijf dozen borduurspullen is inderdaad wel véél ;-)
wat een luxe. Ik ben ook nog niet zo ver en het is geen wedstrijd hoor. Sterkte met de verhuizing

basje winkel zei

tweede patroon gevonden. het is zo leuk om te doen

marcella zei

Ik ben nog bezig met deel 1, konijn af en zwaan ook.
Fijn dat je het tweede patroon ook hebt gevonden, Basje