Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 9 februari 2006

Elk jaar een blokje maakt een quiltje in een eeuw

Sinds mijn vorige blogje over mijn quiltblokjes heb ik toch weer een paar blokjes af. Ik heb er nu 20. Nog vijf te gaan dus. Vanavond  neem ik ze mee naar de quiltgroep. Naar aanleiding van mijn verhaaltje op dit weblog heeft een "collega" ook haar blokjes uit de kast gehaald. Ik ben benieuwd of zij ook weer wat verder is gekomen.Ik heb Annette's idee om een puzzelblokje te maken uitgevoerd als een fourpatch waar vier puzzelstukjes in elkaar passen. Ik ben wel blij met het blokje zo..Ik "moet" nu nog één blokje volgens opdracht maken, de andere vier worden blokjes uit het Dear Jane boek.

7 opmerkingen:

basje winkel zei

de uil zat in de olmen knap hoor ook de puzzelstukjes Ik denk me in dat het blokje maar 12 cm is uitstekend dit is tentoonstellings kwaliteit

Berthi zei

Weer een prachtige combinatie!! Inderdaad......voor je volgende expositie.

marcella zei

Basje, je hebt 1 van de onderwerpen geraden...nu de rest nog ;-)
het uilenblokje heeft nog een leuk verhaal. Degene die dit onderwerp gekozen had is eind 2004 verhuisd naar een ander deel van het land. Omdat zij vanaf het eerste begin bij onze groep was wilden we haar een quiltje meegeven als aandenken. Het werd dit uil patroontje. ieder van ons heeft dit blokje gemaakt met eigen stofjes en binnen 6 weken konden we alle blokjes gequilt en al aan elkaar zetten. Het werd een erg leuk quiltje en de ontvanger was er heel blij mee.

marcella zei

zeg Berthi en Basje....dit gaat nog jaren duren hoor ;-) ik heb sinds mijn blogje hierover op 24 januari ( vijfjarenplan) maar drie blokjes erbij gemaakt...als ik er 25 heb moeten er nog 20 punten gepatcht worden en dan alles met sashings aan elkaar zetten, quilten etc....dit heeft vanaf het eerste begin een UFO status....en daar komt het geloof ik niet meer vanaf...

yvonnep zei

ufo status of niet... het is de moeite waard, het is prachtig!

Petra TIehuis zei

Hallo Marcella ik heb vanmorgen je weblog voor de eerste keer bekeken heel erg leuk , en ook ik heb mijn blokjes weer uit de kast gehaald ons project komt af !!!

marcella zei

Petra, alleen al door het hier hardop te roepen is het voor mij een stok achter de deur. Er zijn al een paar quiltjes af, en er zijn minstens vier van ons op dit moment mee bezig. ook dat stimuleert. Ik heb er al met al toch al zoveel energie ingestoken dat ik het wel af wil maken. Leuk dat je me hier gevonden hebt.
groetjes