Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 6 januari 2013

zondags rust

Een lange en heerlijke zondagmiddag, bezig met quilten en borduren en af en toe iets lekkers. Het quilten bleek nog niet verleerd en mijn kostbare zijden batting deed de rest:
Het wordt mooi en ik heb er weer plezier in, in mijn oud goed en in het quilten. Een goed voorteken voor het naderende Huswif-boek project. Achter de schermen veel activiteit, zowel bij mij als bij Margreet. Het wordt leuk straks, ik weet het zéker! Ook de kruissteekjes worden leuk en voorlopig precies zoals ik me had voorgesteld. Hier het een en ander...
en daar de 'buit' van vandaag...
Verder heb ik zitten meten en daarna rekenen en bekeken of de plannetjes in het hoofd ook passen bij de lap linnen die ik heb. Het gaat helemaal goed komen. Fijne zondag allemaal

11 opmerkingen:

Jeanny zei

Het ziet er allemaal super mooi uit! Ook de roodtinten vorderen zo te zien....!
Fijne avond.

Guusje, zei

O wat wordt het mooi, je maakt erg mooie kleine steekjes en de vrolijke kleuren die wordt ook al zo mooi. Succes met plannen.

Annelies zei

Ik zie het al, een quiltsteek om jaloers op te worden !

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een mooi hand van quilten heb je, het is een plaatje om te zien.

Groetjes
Ines

betty prins zei

Dat wordt mooi...! Het gaat ineens heel snel bij jou, de borduurkleurtjes zijn ook erg leuk!

lheurebleue zei

wat een plezier voor het oog alweer!
en dan zien we de echte glans van je quilt nog niet.
je maakt echt wel een 'teaser' van de aanloop naar het huswif project!

BASJE zei

Has niet kunnen denken dat dat oude goed zo mooi zou worden, ;ijn voorstellingsvermogen liet me op dat punt in de steek, maar nu genieten is het, En ja een tussenvulling die mooi glad en soepel is maakt veel verschil ga googlen naar hunswief basje

Gerard zei

Wat ziet je quiltwerk er prachtig uit... Ik ben (bijna) jaloers! Wat is het Huswif-boek precies? Iets voor huisvrouwen alleen?

marcella zei

@Gerard, mijn favoriete tak van sport, wat grotere effen stukken quilten zodat het quiltwerk mooi uitkomt. Het huswifboek is zeker ook voor mannen, er staat een aardig verhaal over bij het huswif wat ik vorige zomer in Zuid Frankrijk maakte. Het linkje vind je in het huswif-boek verhaal.

Chris zei

Mooi mooi mooi Marcella! Dat fijne quiltwerk in dat wit, echt prachtig!

Anny zei

Ben zo nieuwsgierig wat je nu met al die leuke rode blokjes gaat doen. En dat quiltwerk ooo, wat prachtig!