maandag 28 januari 2013

maandag met foto

na ruim een week zonder foto's heb ik sinds gisteren weer een helemaal complete laptop tot mijn beschikking, een klein feestje! Minstens zo feestelijk is het boekje 'Nog 100 nachtjes slapen', geschreven door Milja Praagman. Sophie heeft het en oma inmiddels ook. Sophie is namelijk zelf bijna jarig en wat is er nu leuker dan een boekje over verjaardagen voorgelezen krijgen als je nog maar weinig nachtjes hoeft te slapen voor het zover is?
In Nog 100 nachtjes slapen kan Dorus niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad… Het boek nog 100 nachtjes slapen is prentenboek van het jaar 2013 geworden en tijdens de nationale voorleesdagen wordt het daarom veel voorgelezen op school, in de bibilotheek en thuis. Bij Sophie op school hebben ze het boekje ook en toen Sophie vertelde dat zij ook vlaggetjes van stof heeft mocht ze de slinger meenemen naar school. Sophie's slinger, die door deze oma jaarlijks wordt aangevuld met een 'jaarvlaggetje' hangt nu in de klas. De juf heeft gezegd dat Sophie een knappe oma heeft *bloos*. Ik weet al wat het thema wordt voor het vlaggetje voor Sophietjes vijfde verjaardag ;)

12 opmerkingen:

BASJE zei

Jammer dat ik geen kleine kleindochter meer heb, maar ik denk dat ik het Liesbeth we kan schenken als ik jarig ben , Ze heeft deze winter nol een klas 4 en 5 jarigen op haar stage school. Zo kreeg ze van de Kerstman, "het liedje van verlangen, Ik wil aan je apenstaartje hangen. leuk boek voor de kleintjes om te leren hoe het inde direwereld is en lashet de laatste groep is speely het in op miluieen dergelijke, Basje

Chris zei

Dat lijkt me een enig boekje. Zo te zien zijn oma en kleindochter 2 handen op één buik!! Heerlijk Marcella!

GRANNY'S HOUSE zei

Leuk als ze zo dol zijn op boekjes en wij oma's vinden het maar wat leuk, mijn jongste smult momenteel van het Muizenhuis.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Dat lijkt me een leuk boek.'kZie het voor me-overal een stuk uit een kleed of jurk-heerlijk.
Wat een mooi idee om elk jaar een verjaardagsvlaggetje te maken.Dat is wel een hele bijzondere slinger.
Kan er nog mee beginnen,want kleindochter wordt in augustus 2 jaar.
Laat je het nieuwe vlaggetje ook zien?
groetjes,Truus uit Drenthe

Monica zei

Wat is dat toch een leuk idee die vlaggetjesslinger. Wat zal die kleine Sophie daar trots op zijn. En ook zo heerlijk gezellig om van die mooie boekjes te kunnen voorlezen. geniet er maar van

betty prins zei

Wat een leuk boekje, echt iets voor 'een bijna jarige'!
Die slinger is ook een pronkstuk, ik geloof dat ik al weet wat het volgende vlaggetje zal sieren...

Annemieke zei

Ik kijk graag even door de kinderboeken en deze lijkt me ook erg leuk.
Leuk dat je aan je huswif begonnen bent. Ik heb ook alles al binnen maar heb nog even twijfels om te begnnen.Heb nog nooit zoiets gedaan, dus spannend.
Groetjes
Annemieke

marcella zei

@Granny's House: ik hoorde vandaag op radio 1 dat deel drie van het Muizenhuis in de maak is, het gaat over het circus geloof ik.

@Truus, als het vlaggetje klaar is zal ik het laten zien.

@Annemieke, gewoon even alle Huswif ideetjes laten sudderen, ik denk dat we dat allemaal wel doen voor we beginnen.
Succes!

Willy zei

Dat is een erg leuk boekje. Wat zullen er veel kinderen nu een vlaggetjesslinger van stof willen hebben zoals Dorus en Sophie. Knipper de knipper de knip!

Anny zei

Ja, en wij geloof ik ook! Leuk.

Marga (MarPie) zei

Weet nog dat je er mee begon de speciale vlaggetjes voor Sophie. Vond/vind het nog steeds een te gek idee. Mocht ik ooit kleinkinderen krijgen dan doe ik het ook.

Groetjes,
Marga♥

P.s. nu wil ik eigenlijk ook wel weten hoe het boekje afloopt ;o)

lheurebleue zei

vorige woensdag heb ik het boekje 4 x met elena gelezen en we hebben 4 x naar het filmpje ervan in de boekhandel gezien. heerlijk!
leuke dat jouw vlaggetjes nu in de klas hangen!