Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 31 mei 2006

amish quilt met een knipoog

Deze quilt ziet er op het eerste oog uit als een oude quilt die jaren gebruikt is en vaak gewassen, hij is een beetje vaal geworden en niet meer helemaal recht.
Het is niet wat het lijkt; deze quilt is een aantal jaren geleden nieuw gemaakt voor een quiltwedstrijd met het thema Amish. Het moest op de een of andere manier vernieuwend zijn.
De quilt is prachtig gemaakt in Amish kleuren, volgens  Amish patchwork patroon  en met de  hand gequilt met een traditioneel Amish verenpatroon in het midden en een mandjes patroon in de rand. Wat er anders aan is, is dat hij met opzet scheef is genaaid; heel precies  berekend en uitgetekend. Bijzonder knap want de quilt hing kaarsrecht.
Ik kwam hem tegen tijdens het jaarlijkse quilt evenement in Val d'Argent.

6 opmerkingen:

yvonnep zei

Knap, inderdaad en heel subtiel uitgekiend. En je weblog ziet er ook lekker uit.

marcella zei

@yvonnep,héél knap, dit is echt vakwerk (de quilt;) ik heb het met bewondering bekeken toen.
bedankt voor het web-log compliment. Ik leer er steeds weer een stukje bij.

Lous zei

Het ziet er moeilijk uit, mooi quiltwerk.

marian'ne m zei

op het eerste moment denk je: "oei, daar is flink wat misgegaan":-)) maar bewust gemaakt, inderdaad knap werk!!!!

ineke zei

Niks zo moeilijk als expres vals zingen en expres "vals" quilten. Het lijkt me niet simpel, eerst maar eens uittekenen op ware grootte en dat als patroon gebruiken. Maar dan nog een heel werk! Knap staaltje en prachtig gequilt.
Je site begint weer de gezellige (maar o zo ordelijke) uitstraling van eerst te herwinnen! Mooi, en óók een heel werk, denk ik zo.

Berthi zei

Bijzonder knap werk....vakwerk zoals je zelf al zegt!
Zo te zien ben jij al helemaal gewend in je nieuwe huis!
Knap gedaan.....zo snel!!