Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 24 mei 2006

Zelfde fee, zelfde buurvrouw

Het wordt bijna eentonig, voor jullie dan, voor mij ligt het natuurlijk heel anders. Bij de breirol kreeg ik ook dit merklapje. Het is een schoollapje en de maakster zat oorspronkelijk in Friesland op school, op school zeven om precies te zijn. Ik heb begrepen dat de scholen vroeger niet een naam maar een nummer hadden. Of dat overal zo was of alleen in het noorden weet ik niet. Wie hier iets meer over kan vertellen is bij deze uitgenodigd. Het lapje zal ergens tussen 1934 en 1940 gemaakt zijn. Het was zonder meer een keurige handwerkster dit meisje, alle steekjes zijn erg regelmatig, zoals je vooral op de grote vlakken (rokje en dak) goed kunt zien. Ook de achterkant ziet er goed uit. Ik stel me voor dat Fokje nadat ze keurig alle randjes foutloos had geborduurd mocht uitzoeken welke plaatjes ze wilde borduren en dat ze zorgvuldig haar kleurtjes katoen heeft uitgezocht. Als extraatje heeft ze de raampjes in kastjessteek uitgevoerd. Fokjes merklapje vindt vandaag een mooi plaatsje in mijn weblog. Ik ben ook hier erg blij mee, zulke onverwachte cadeau's krijg je niet vaak

6 opmerkingen:

marian'ne m zei

wat leuk he, echt een goede fee (bofferd:-))))

wat had jij het over nr 2?

Juul :o) zei

Goede fee, lieve buurvrouw!
Alles wat ik je kan vertellen, weet je waarschijnlijk zelf al, en meer...
:o)

marcella zei

Foei, Marianne, gelukkig ging ik even bij jou kijken voordat ik je vraagje ging beantwoorden :)
ik wordt wel op mijn wenken bediend zeg, Klasse!

Berthi zei

Nu, zal ik dan nog wat toevoegen? Lees mijn log van 16 september 2005:
Schoolmerklapje

marcella zei

@ berthi, leuk, bedankt voor de info ( en de link)

yvonnep zei

Is dat popje nu zwart? Bijzonder!