donderdag 30 maart 2006

Stelen

Over minder dan twee weken heb ik mijn volgende les Baltimore. Ik mag wel eens werk gaan maken van mijn huiswerk. De vaas had ik al een tijdje geleden klaargezet, maar tot nog toe zonder bloemenweelde. Gisteren heb ik de stelen in mijn vaas gerangschikt....
Eerlijk gezegd.....het ziet er niet uit.
Ik weet dat het op den duur allemaal goed gaat komen en vanavond zal ik een paar blaadjes toevoegen....maar ik ben bang dat het er voorlopig niet echt van opknapt.
Voor vandaag dus geen feestelijk bosje, jammer, het is niet anders

20 opmerkingen:

basje winkel zei

lieve Marceela. Jouw een beetje kennende zal het heus wel goed komen, maar meestal is het zo dat al er geen vertrouwen in is het iop het einde wel meevalt sterkte ik ben benieuwd naar morgen : 8) 8)

marcella zei

Basje, ik denk ook wel dat het goed komt, maar eigenlijk moet ik ook wel een beetje lachen, want het ziet er tamelijk sip uit tot nu toe. Leuke brilletjes heb je :)

Juul :o) zei

Ach arme..., hier heb je alvast een (borduur) bloempje ZONDER steel:

http://www.pkdesigns.com/stitch/images/TudorRose.gif

wel zelf je garens kiezen... ;)

marcella zei

zeg Juul, heb jij wel eens x steekjes geborduurd op niet aftelbare katoen ? :)

Juul :o) zei

JA!!! :D :D :D
Jij niet??? :D :D :D
Gewoon een stukje (goedkope) aftelbare stof erop rijgen, en later de draden onder je geborduurde kruisjes uittrekken... 8)
In sommige kringen beter bekend onder de naam Waste Canvas Methode..., de weggooi borduurstof methode LOL

http://www.willowfabrics.com/acatalog/Zweigart_WASTE_Canvas.html

Zelf gebruik ik dit niet, ik vind het te stijf en te grof, ik gebruik gewoon 'n borduurstof met een aantal draden dat bij dat bepaalde project het best uitkomt.
Hier vond ik gelijk nog even deze uitleg:

http://www.heritageshoppe.com/heritage/essays/wastecanvas.html

Nu kun je ALLES versieren! :D :D :D

Juul :o) zei

Ik gaf je geen Baltimore bloemen link omdat je die waarschijnlijk al van je cursus hebt meegekregen... ;)

marcella zei

ik vrees dat ik te kritisch ben om dat echt mooi te vinden....als je de draadjes eronder uit hebt gehaald houd je een borduurwerkje over met erg losse kruissteekjes. En het gepulk aan die draadjes bevalt me ook erg matig. Ieder zijn hobby. ik ben nu de vaas aan het vullen.

Juul :o) zei

Allereerst misschien een misverstand uit de wereld helpen: de borduurbloem was NIET bedoeld voor je Baltimore, maar gewoon om je op te fleuren!

De "losheid" van de X-jes hangt ook af van de dikte van je aftelbare stof, ik heb geen last van erg losse x-jes :)
Het verwijderen van de draadjes is een fluitje van een cent, als je tijdens het borduren maar niet IN de aftelbare stofdraden hebt gestoken. En het uittrekken goed horizontaal en verticaal doet. (Is dit nog te volgen?)
Ik ben benieuwd naar je bloemschikwerk. :D
Heb je al een bloempje klaar? Mogen we dan meekijken?

Berthi zei

Juul, je weet toch dat het altijd goed komt bij Marcella.
Eigenlijk wil ik wel eens een mislukt project zien...........en die is er natuurlijk niet!

marcella zei

Juul, dat had ik wel begrepen hoor. Ik heb het een keer geprobeerd met waste canvas maar was niet erg onder de indruk. ik borduur meestal op 16 draads, ik houd wel van een klein steekje. Ik heb nog niks klaar. omdat het nogal precies in elkaar past maak ik eerst een voorraad blaadjes die ik dan langs de stelen schik, dan de bloemen en als alles naar mijn zin is ga ik het pas appliqueren,
maar ik kan tussentijds wel iets laten zien van de opgespelde blaadjes

marcella zei

Berthi, ik wil je met alle genoegen een pleziertje doen, dat weet je :D
Als ik iets vindt wat niet "comme il faut" is dan laat ik je dat onmiddellijk weten. ik heb nog wel wat winkeldochters, niet afgemaakte produkten, maar ja die zijn dan weer niet mislukt, die wachten gewoon op betere tijden. Wordt jij ook niet blij van. De bedoeling is natuurlijk iets wat lekker scheef is of bobbelig of met een gat erin, zoiets....hmmmm
heb ik dat ?

Liesje zei

ja, dat is er wel! kijk maar in de oude "doos".....t is niet veel en vooral uit onwetendheid van hoe te wuilten, maar toch.....
Maarja, er blijft altijd Marcella-perfectie in zitten hoor ;) is niet tegenop te boxen :?

Berthi zei

Dan zal ik binnenkort maar eens een oude merklap laten zien, die niet perfect is! Misschien voor de afwisseling leuk...........trouwens, ik mag die mensen wel die alles tot in de puntjes verzorgen? Marcella, je weet toch wel waar deze uitdrukking vandaan komt??

Annette-h zei

misschein kan ik wel eens wat fotograferen ;)

marcella zei

Aha, liesje weet nog iets te vinden ? die witte met monogrammen? die heb ik al eens laten zien, "men" ( een zaaltje vol quiltsters) was niet erg onder de indruk van mijn onkunde.... zelfs die quilt dus niet :D
Berthi, Ik wil graag je oude merklap zien....op het gebied van merklappen heb ik wel ooit een enorme blunder gemaakt....te erg voor woorden en ik kan hem nu nooit meer aan anderen laten zien..ik heb namelijk onze koosnaampjes erop geborduurd :D en ik was ook heel enthousiast op een véé'l te grote lap begonnen.
Ik weet eerlijk gezegd niet waar de uitdrukking vandaan komt, maar ben er wel nieuwsgierig naar.
Annette, je bloopers zijn welkom hoor...

Berthi zei

In het depot van het Fries Museum liggen heel wat hemden, waarvan de randen van de boord versierd (verzorgd) zijn met muizetandjes...........dus, tot in de puntjes verzorgd. Hier komt de uitdrukking vandaan. En misschien is er nog wel een andere definitie!

marcella zei

@Berthi,
dat zijn vast dezelfde muizetandjes als op Marken...Die heb ik ook al geoefend voor mijn souvenir. leuk steekje is dat. Ik wist niet dat de uitdrukking daar vandaan kwam.

yvonnep zei

Nou, ik weet zeker dat ik over een dag of wat hier weer ah en oh over zit te roepen, dus ik maak me geen zorgen. Maar, wat is Baltimore (behalve een stad in Amerika)?

marcella zei

Baltimore is een bepaalde manier van applicatie-werk, inzake, bepaalde motieven, bepaalde kleuren en veel extra versiering in de vorm van 3d achtige dingen en borduurwerk..een soort applicatei-plus. Het kwam inderdaad uit Baltimore, vandaar de naam. De traditionele kleuren zijn rood en groen, de motieven veel met bloemen, kransen, harten en mandjes etc. De Baltimore album quilts waren oorspronkelijk vriendschapsquilts waaraan door meerdere mensen gewerkt was.De blokken werden speciaal voor de ontvanger gemaakt met allerlei persoonlijke dingetjes erin verwerkt.

yvonnep zei

oh, dank je!