Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 12 maart 2006

Quaker project, deel drie

Het eerste deel van mijn Quaker project is inmiddels een feit en er is zelfs al een stukje van deel twee dit weekend af gekomen. Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie lapjes gaat. Wie is er al aan begonnen en met welk linnen en garen werken jullie? Van Basje heb ik inmiddels een foto van deel een en twee, het ziet er erg mooi uit en haar foto plaats ik ook binnenkort op het weblog. 

6 opmerkingen:

Berthi zei

Hard gewerkt! Ziet er erg leuk uit!

Annette zei

Ik ga niet zo hard...maar vanavond hoop ik het blokje met het zwaantje af te maken.
Ik maak het in ieder gaval op 16-draads iers linnen en dat werkt ook niet echt mee aan het tempo. Maar het is wel mooi.
Zal vanavond of morgen een foto er van maken.

anneke zei

op 'een' weblog (een Franse geloof ik) zag ik precies een omgekeerde Quaker: de kleur van je plant als ondergrond en geborduurd met wit.
ook mooi.
groetjes

Juul :o) zei

Hoi Marcella ;)

Als je maar vaak genoeg foto's van die mooie lap plaatst, ga ik er vanzelf misschien ook wel aan beginnen...
Momenteel ben ik (o.a.) al met een andere quaker bezig...
Maar ik geniet virtueel graag alvast met jullie mee!
Groetjes (en nog een zwaai, want dat was ik geloof ik vergeten... ;) ),
Juul.

yvonnep zei

Mooi en fijntjes. met dat schaartje en die ring erbij lijkt het een foto van lang geleden.

marcella zei

Anneke, dat lijkt me erg mooi, op donkerblauw met wit heb ik iets dergelijks weleens gezien, op rood linnen niet. jammer dat je niet meer weet waar je het gezien hebt.
Juul, volgende week komen er nieuwe foto's en vermoedelijk de aankondiging van patroon drie. Ik heb inmiddels deel twee in affe staat van basje en een foto van Annette's vorderingen. Ik ga straks ook weer verder.
Yvonne, het was ook een foto van lang geleden....ik heb de hele week geen tijd gehad, niet eens voor een antwoordje hier :) relatief gezien was het dus inderdaad lang geleden
ik ga eens even jullie weblogjes langs om te kijken wat ik gemist heb.
Marcella