Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 3 maart 2006

het begin is er

Ik heb wol gekocht, lekker warm en zacht, vier bolletjes, het begin is er. Worden het sokken of toch die mooie wanten uit HzG?
Straks even naalden kopen....

11 opmerkingen:

Berthi zei

Prachtige wol. Ik ben net begonnen om met Regia wol te breien. Het worden uiteraard sokken.

marcella zei

dan heb ik in mijn onervarenheid kennelijk een goeie slag geslagen bij de plaatselijke wolwinkel..het was met 50% korting ;-) het voelt heerlijk aan....

Maaike zei

Lekker ontspannen met een breiwerkje!

yvonnep zei

wanneer maken ze de computer nu zo dat je het ook kunt voelen...?

basje winkel zei

je mag de maalden ook komen halen

anneke zei

volgens mij slaat iedereen aan het breien :D
zal ik dan toch ook maar???

groetjes

marcella zei

@ maaike, uiteindelijk werd het een ontspannend avondje ;-)
@Yvonne, zal ik je een draadje opsturen?
@ Basje, bedankt voor het aanbod, uiteindelijk was een tochtje naar DE winkel toch het meest haalbaar. ik heb er gelijk een bolletje rood bijgenomen, vanwege het kleine rode randje.
@Anneke, voorlopig kan ik het je zeer positief aanbevelen...je wordt vanzelf wel lekker gemaakt door al die sticht'nbitchers waarmee we omringd zijn

Berthi zei

Waar is die goedkope winkel????

Berthi zei

Ik bedoel natuurlijk.....die winkel waar ze die goedkope en goede wol verkopen?

basje winkel zei

heb de tekst bij berthi nog eens doorgellezen, maar als ik het juist heb wordt de ene kleur op de z.ogen, duitse manier genomen en de tweede draad aosl wij in holaand breien

marcella zei

Berthi, de goedkope winkel is bij ons in het dorp. de winkelier gaat er mee stoppen eind maart dus wat er nog ligt gaat met 50% korting.