Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 9 maart 2006

gemangeld

Gisteren lag eindelijk de langverwachte Seasons in de winkel. Web-logster Berthi staat er in met een leuk en informatief artikel over mangeldoeken. In het interview vertelt Berthi ons onder meer iets over de geschiedenis van het mangelen, de herkomst van de doeken, de ingeweven motieven en de afmetingen die de doeken hebben. Voor wie een brede belangstelling voor textiel heeft is het erg leuk om wat meer te weten over zo'n onderwerp. Behalve een leuk en lezenswaardig verhaal zijn er ook prachtige foto's bij het artikel geplaatst.
In het Limburgs museum in Venlo is van 26 maart tot en met 23 april een selectie van Berthi's mangeldoeken te zien. Op http://www.limburgsmuseum.nl is meer informatie hierover te vinden.
Met dank aan Berthi voor het leuke verhaal. De volgende keer dat ik een mangeldoek tegenkom op een Brocante kijk ik er met andere ogen naar.

4 opmerkingen:

Bram zei

Heey coole site :)
succes ermee verder :)

zou je op deze link op je favoriete nummer willen stemmen?
Alvast reuze bedankt :D

Groetjes,
Bram

Berthi zei

Doet me goed om ook hier iets over het mangelen te lezen!

ineke zei

heb vroeger heel wat keren aan het grote mangelwiel staan draaien thuis. mijn vader heeft de mangel nog in zijn garage staan, als een soort "bijzettafel" voor de pudding die moet afkoelen of de appelmoes ;). ik wist niet van het gebruik van mangeldoeken af en vroeg er berthi naar. krijg nu in april een privé rondleiding met uitleg in venlo. ik zal nu vast beter opletten op vlooienmarkten in het buitenland.

yvonnep zei

tja, moet ik die Seasons dan toch maar kopen????