donderdag 9 maart 2006

gemangeld

Gisteren lag eindelijk de langverwachte Seasons in de winkel. Web-logster Berthi staat er in met een leuk en informatief artikel over mangeldoeken. In het interview vertelt Berthi ons onder meer iets over de geschiedenis van het mangelen, de herkomst van de doeken, de ingeweven motieven en de afmetingen die de doeken hebben. Voor wie een brede belangstelling voor textiel heeft is het erg leuk om wat meer te weten over zo'n onderwerp. Behalve een leuk en lezenswaardig verhaal zijn er ook prachtige foto's bij het artikel geplaatst.
In het Limburgs museum in Venlo is van 26 maart tot en met 23 april een selectie van Berthi's mangeldoeken te zien. Op http://www.limburgsmuseum.nl is meer informatie hierover te vinden.
Met dank aan Berthi voor het leuke verhaal. De volgende keer dat ik een mangeldoek tegenkom op een Brocante kijk ik er met andere ogen naar.

4 opmerkingen:

Bram zei

Heey coole site :)
succes ermee verder :)

zou je op deze link op je favoriete nummer willen stemmen?
Alvast reuze bedankt :D

Groetjes,
Bram

Berthi zei

Doet me goed om ook hier iets over het mangelen te lezen!

ineke zei

heb vroeger heel wat keren aan het grote mangelwiel staan draaien thuis. mijn vader heeft de mangel nog in zijn garage staan, als een soort "bijzettafel" voor de pudding die moet afkoelen of de appelmoes ;). ik wist niet van het gebruik van mangeldoeken af en vroeg er berthi naar. krijg nu in april een privé rondleiding met uitleg in venlo. ik zal nu vast beter opletten op vlooienmarkten in het buitenland.

yvonnep zei

tja, moet ik die Seasons dan toch maar kopen????