Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 9 juli 2007

Een quilt voor hem, I

Zo heb je een hobby en zo neem je je lief mee naar een tentoonstelling over je hobby. Tentoonstellingen in Nederland bezoek ik meestal met vriendinnen maar tentoonstellingen in het buitenland koppelen we vaak aan een korte of langere vakantie en dus ging mijn lief mee. Eerst alleen als fotograaf maar gaandeweg begon hij het zelf ook te waarderen. Vooral de gevarieerde tentoonstellingen ieder najaar in de Elzas vindt hij echt leuk.

Zijn favoriete tentoonstelling is die in de Eglise des Chata├«nes waar vrijwel altijd de tentoonstelling van Amish- en Mennonieten quilts gehouden wordt. Twee jaar geleden vroeg hij of ik voor hem zo’n quilt wilde maken; het patroon had hij al in zijn hoofd. Hij heeft zelf de lapjes uitgezocht in het Franse winkelgebeuren en dit is waar we mee thuiskwamen.

zoals gewoonlijk zijn de kleuren op de foto weer net anders dan in het echt dus ik geef er een korte beschrijving bij van de kleuren.

van boven naar beneden:
zalmrose, cyclaamrood, rood, donker (bordeaux-)rood, rode kool rood, licht appelgroen, mosgroen, zachtgeel. Het cyclaamrood knalt een beetje en dat hoort wel bij een Mennonietenquilt. De twee donker-roden zijn dieper van kleur dan op de foto en de groenen ook.

Door allerlei oorzaken kwam het er niet eerder van om aan zijn quilt te beginnen maar gisterochtend heb ik zijn lapjes neergelegd en een plan bedacht.

Geen opmerkingen: