vrijdag 27 juli 2007

Den Haan en Wagemakers

Alhoewel ik van een korte weblog vakantie geniet wil ik hier toch even een klein maar niet onbelangrijk berichtje kwijt.
Op deze staat een grootse verandering bij de bekende quiltwinkel Den Haan en Wagemakers in Amsterdam aangekondigd. In het kort komt het er op neer dat per 1 september aanstaande Elsbeth Wallenburg het nieuwe gezicht van de winkel is. Het goede nieuws is dat de winkel dan weer als vanouds de gehele week geopend zal zijn en wel van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Ander plezierig nieuws is dat Wim Wagemakers en Rudolf den Haan dan meer tijd kunnen besteden aan het ontwerpen en uitbreiden van de collectie sitsen en dat is voor wie van sitsen houdt geweldig nieuws.

Ik zal ze missen, de heren en ik hoop dat ik ze zo hier en daar toch weer op tentoonstellingen zal tegenkomen.

Een van mijn leukste ervaringen met "de jongens" was op de dag dat Joes Meesters een Dear Jane bijeenkomst hield in Amsterdam. Vooraf waren er verschillende internet "dates" belegd met groepjes Jane-quiltsters die in opgewonden hordes de winkel onveilig maakten. Nu is quilt-lapjes winkelen vooral een activiteit die met de vingers wordt gebezigd, lapjes voelen, de rol uit de kast pakken om een wat groter oppervlak van de stof te kunnen zien, een stukje van de rol uitleggen, terugleggen op een manier die net niet netjes genoeg is, besluiteloos dralen, stofjes weer stuk voor stuk beetpakken…. Gewoon al die kleine onhebbelijkheidjes die vrouwen in een lapjeswinkel nu eenmaal hebben.
Voor Rudolf moet dat een vreselijke ochtend geweest zijn, zóveel vrouwen tegelijk die zijn keurig eigendom binnendrongen en in zijn ogen een vreselijke chaos veroorzaakten
Wij kwamen vrij laat in de ochtend, we kenden elkaar alleen van internet maar het klikte wonderwel. In de winkel keek Ruud net het laatst vertrokken ploegje na, boven, op dat kleine opstapje naast de deur. Hij haalde zijn hand over zijn voorhoofd en zuchtte hardop: "poeh, poeh, wat een drukte om een quilt". Ik stond achterin de winkel maar ik draaide me om en zei: "Nu heb je zelf zo’n prachtige Dear jane in de winkel hangen, gemaakt van jullie eigen prachtige sitsen, je maakt er een poster van, wij worden enthousiast en nu sta je te klagen dat we de lapjes willen kopen?"
Zijn gezicht sprak boekdelen maar hij zei niets ;)

Toch is de verstandhouding altijd goed geweest en ik denk met veel genoegen aan mijn winkelbezoekjes en andere ontmoetingen met hen terug.

Misschien zijn er meer bloggers die leuke ervaringen hebben met den Haan en Wagemakers, schrijf het hier op als vakantieverhaal, dat zou ik erg leuk vinden!

Verder wens ik Elsbeth Wallenburg veel succes met haar nieuwe uitdaging en haar zal ik ook zeker eens in de winkel begroeten.
14 Reacties

Geen opmerkingen: