Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 11 juli 2007

Een quilt voor hem, III

Terwijl mijn lief tekende, sneed ik de helft van mijn lapjes op. Ik had van alle kleuren twee fat quarters en volgens het boek zou dat te weinig zijn. Volgens mijn eigen berekening had ik meer dan genoeg. Toch de gok maar gewaagd en eerst van alle kleuren een lapje tot banen van 5 centimeter breedte gesneden.

Dit is de tekening die als voorbeeld dient. In de ruit rechts zijn alle kleuren genummerd en dat werkt erg fijn.

Terwijl Yvonnep nog aan het verzinnen was welke naam er bij mijn vorige quiltje zou passen was ik al begonnen aan mijn nieuwe quiltje. "Le soleil en vert", opperde zij en ik had een binnenpretje, want die zon lag net op de ontwerptafel. Of mijn lief zijn quiltje straks ook zo gaat noemen weet ik niet, het is tenslotte zijn quiltje, maar ik vind het een erg mooie naam.

op dit moment heb ik zeven verschillende schuine lappen van elk zeven repen genaaid.

Die worden weer in schuine banen versneden die op hun beurt ook weer aan elkaar worden genaaid tot ruiten.

ik heb inmiddels drie ruiten klaar, gisteren niet erg veel kunnen doen want de tuinman kwam en dan wil ik op de valreep net doen of ik alles onder controle heb ;)

Tsja, en welke naam krijgt het andere quiltje dan wel? Hier liet ik het zien en toen Dijn met de naam "in de kersentuin" kwam vond ik dat gelijk een plezierige naam. Ik zal binnenkort een mooi legend blok maken met deze naam erop.
Bedankt voor ‘t meedenken allemaal en in ‘t bijzonder Dijn!

Geen opmerkingen: