Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 15 april 2006

Sjaan-mania twee

Eenmaal gegrepen door het  Jane Stickle ontwerp viel ik na afronding van mijn quilt  Natuurlijk in een creatief gat. Gelukkig was er uitkomst in de borduurpatronen van http://www.lindamyers.com/LMDProd6.htm Linda Myers heeft een aanzienlijk aantal quiltpatronen in kruissteek waaronder een kleine versie van de Jane Stickle quilt. Hieronder zie je mijn ingelijste exemplaar. Het is geborduurd op 16 draads  SRS linnen en de maat van het borduurwerk is plm 23 x 23 cmBorduurwerk van geheel andere aard is het ei hieronder. Dit merkwaardige maaksel is van een Fransman die op leeggeblazen eierschalen zeer prachtig borduurwerk maakte. Onderstaande foto toont een herinnering aan een abt op de schaal van een struisvogelei.  Een opmerkelijke hobby

18 opmerkingen:

Ramona zei

Wil je meer bezoekers, kijk dan eens hier. En wordt lid !!!!

Juul :o) zei

Hoi Marcella, :D
Ik heb de D.J. natuurlijk ook geborduurd... LOL
Dat ei is totaal anders dan ik 'm me voorstelde...
Ik had visioenen van kruissteekjes...
Is alles geborduurd, de letters ook?
Hij is prachtig.

Juul :o) zei

Jouw beide D.J.'s zijn natuurlijk ook prachtig! :D ;) :D
*Ü*

marcella zei

volgens mij is alles op het ei geborduurd.
Dat verrmoedde ik al dat jij hem ook hebt gemaakt .... in groepsproject ? :D

Juul :o) zei

Nee, en heel eigenwijs blokjes veranderd en zelf nagemaakt n.a.v. de orginele D.J. 8)

Ik heb op je gereageerd bij Berthi... LOL!
:D ;) :D ;) :D ;)

Berthi zei

Je wordt op je wenken bedient, Juul.......... jij kunt je bij Marcella heerlijk uitleven met de smileys!

Marcella, het is een schitterend borduurwerk en mooi ingelijst!!!!!

Juul :o) zei

@ Berthi: ;)

ineke zei

Mooie Dear Jane(s), Marcella. Had je de gequilte versie eerst uitgetekend of ben je gewoon met de blokjes aan de gang gegaan en heb je ze later op kleur gerangschikt?
Ik las op de quilten-pagina, dat er meer dan 10 meter achtergrondstof voor nodig is. Had jij echt zoveel nodig? Mooie, zeer aparte kleur overigens!
Oh en dat geborduurde ei, wat een monnikenwerk. Je zult toch bij de laatste steekjes zijn en dan een barst erin maken! Hoeveel piepkleine gaatjes kun je naast elkaar maken om dit te borduren, zonder dat de boel breekt? Ik vind het bijna een wereldwonder.
Fijne paasdagen,
Ineke

annette-p zei

Wow, je DJ is SCHITTEREND!!!
De mijne is (nog lang) niet af.....helaas....

marcella zei

ik had aan ruim zes meter achtergrondstof genoeg. Ik heb alle blokjes gescand en in een grid geplaatst. Vandaar uit kon ik ze electronisch verschuiven. Ik ben eerst gewoon blokjes gaan maken met de stofjes die ik leuk vond. Ongeveer halverwege ben ik mijn plan gaan maken en pas bij de laatste blokjes moest ik rekening houden met de kleur en plaats. Riskant werkje zo'n ei, da's het voordeel van quilten, het breekt niet

basje winkel zei

bewonder je quilt kruisjes en ei. je moet in tussen een hele verzamelimg hebben, het kruissteekwerk is toch een bestaand patroon'0 Jelapje is ook terug van trijnie.

yvonnep zei

Prachtige quilt, Marcella, qua kleur en qua patroon! Dat is iets waar ik zeer van onder de indruk kan zijn. En dat ei...uiterst merkwaardig, los van die haan. Hoe verzin je het om te borduren op een ei!

marcella zei

@ Basje, sinds opmerkelijk heb ik aardig wat werkjes aan mijn verzameling toe kunnen voegen..Jullie zijn beslist inspirerend! Ik kom donderdag naar 't lapje kijken op de bee

@ Yvonne, dank ;) het is ook een tamelijk grote quilt, 220 vierkant geloof ik. en zwáár.
Het waarom van het ei-borduren heb ik me ook afgevraagd, hoe kom je erop?

ingrid zei

Wat een mooi ei! Maar is het borduurwerk er niet opgeplakt? Ik kan me niet voorstellen dat het er rechtstreeks opgeborduurd is,....??

marcella zei

@ Ingrid, nee, ik denk dat het er toch echt opgeborduurd is, het kunstwerkje is ergens in een museum te bewonderen en plakken kunnen we allemaal wel ? ik vermoed dat er kleine gaatjes ingeboord zijn. het is een struisvogelei dus dat heeft wel een redelijk dikke schaal

Marlies zei

Mooi is die Dear Jane zeg!! Als ik niet zo netjes was/ben opgevoed zat ik nu te kwijlen!!!! En dat borduurwerk hmmmmmm om van te smullen!!!!!! heb je dat patroon in Amerika besteld?
Groeten van een medequilter/borduurster ;-)
Marlies

marcella zei

Het borduurpatroon heb ik gekregen. Het is wel hier en daar in Nederland te koop

lotte zei

wat een prachtige dear jane!
WAUW!