Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 3 april 2006

Maandag wasdag

Wat gaat de tijd snel, alweer een week voorbij en opnieuw staan we allemaal met ontblote bovenarmen in de tobbe te boenen. Deze maandag heb ik bedacht om de wanten en handschoenen eens een lekker sopje te geven. Om half negen hingen ze al in een waterig ochtendzonnetje aan de lijn te wapperen.
Voor wie nu denkt dat ik boven een café woon en een wel erg groot gezin heb volgt hier de andere (en enig juiste) verklaring:
Een paar weken geleden was hier, midden in de winkelstraat een ijsbaan aangelegd. Drie weken lang kon de jeugd, de iets oudere jeugd en de tamelijk oude jeugd gezellig wat baantjes trekken. Een erg leuk initiatief van de plaatselijke horeca.
Er was ook een koek en zopie tentje bij en het was voor iedereen een erg gezellig feest.
Na afloop bleef de organisator met 61 paren gevonden handschoenen en wanten zitten.
Omdat er nooit meer iemand zijn achtergelaten eigendommen kwam ophalen werd dit waslijntje gespannen met daarop de volgende tekst:
Pand, pand, van wie = die want ?
Hoe slordig = men in Nederland?

15 opmerkingen:

Berthi zei

Ongelofelijk dat niemand zijn handschoenen mist!!
Van de ene kant ook weer goed.........anders hadden we deze mooie waslijn gemist!!!

Annette-h zei

Hier in de stad hebben we in de kerstvakantie ook zo'n ijsbaan gehad op een mooi plein. Erg leuk. Bij ons ging de opbrengst naar een goed doel.
Of er ook zoveel wanten zijn gevonden weet ik niet. ;)

Juul :o) zei

Schitterend! :D
Deze foto moet in het huis aan huis blad, met een afhaal adres/oproep, dat zal ze leren! LOL 8)

marcella zei

@Juul, daar kwam de foto ook vandaan :D

juul :o) zei

Aha... ;)
En, ... zijn er al veel (van de waslijn) afgehaald? :D

anneke zei

ik zou vooraan staan om te speuren! al die handschoenen die spoorloos verdwijnen, kapitalen kost het. enne... volgens mij hebben we ze vandeweek nog nodig ook!

groetjes

yvonnep zei

Een vriendin had ooit hele mooie zachtleren handschoenen gekocht, maar vond ze bij nader inzien... ik heb ze toen van haar overgekocht (pijn in mijn portemonnee) want ik vond ze práchtig. Als ik die kwijt zou raken, zou ik heel verdrietig worden. Reken dus maar dat die van mij hier niet tussen komen.

yvonnep zei

Je kunt donderdag zo naar het museum voor overbodig beleid, Marcella. Alleen tussen 11.00 en 12.00 is het even besloten, maar daarna... 't Wordt een leuke dag in Dordrecht. Kom maar. 't Kost je alleen de reis. Leuk. Waar het museum na 6 april naar toe gaat, weten we nog niet. Misschien Amsterdam. Misschien Den Haag. En misschien moeten we nog andere lokaties vinden. De doeken zijn in het echt nog mooier.

marcella zei

@Yvonne, Ik zou er oook moeite voor doen om iets terug te vinden wat ik kwijt was..en opvoedkundig gezien had ik het kroost ook wel laten zoeken als zij hun handschoenen kwijt waren geraakt.
Het lijkt me fantastisch leuk donderdag maar ik kan niet, ik heb een andere afspraak. Amsterdam en Den Haag zijn ook niet het eind van de wereld dus misschien krijg ik nog een tweede kans. Ik hoorde dat er ook een internet versie van komt, maar ja, dat is toch anders dan het echte werk zien.

Annette-h zei

...ik geloof dat ik wat mis, maar wat voor doeken zijn er donderdag in Dordrecht???

Marcella zei

Annette, kijk even op het web-log van Yvonne onder "pinguintour" daar vind je alle info.

marianne m zei

grappig al die handschoenen, opvallend dat er veel paren bij zijn. Afgelopen winter wilde ik een project met gevonden handschoenen opzetten. Maar vond het zo genant om ze op te rapen. En sneu voor degene die ze kwijt waren. Ik legde ze liever op een hekje of een muurtje op de plek waar ik ze vond zodat de eigenaar hem terug kon vinden. Uiteindelijk heb ik er een, helemaal vertrapt en verregend, na dagen mee naar huis genomen. Een heel klein kinderhandschoentje. Dat mij nog dagelijks verwijtend ligt aan te kijken.

Annette-h zei

Ik ben nu helemaal op de hoogte...of ik er wat van zal meemaken????

marcella zei

@ Marianne, dit waren allemaal paren, 61 om precies te zijn en niemand die ze op komt halen.

yvonnep zei

Marcella, stuur me even je adres dan stuur ik jou maandag een catalogus. Die is op zich al de moeite waard. Inderdaad, in het echt is het toch heel anders. Als ik weet waar je woont, zal ik eens gaan aansporen om ook die kant uit te gaan!