Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 25 april 2006

Quakerproject, deel vier

Sinds vandaag staat het vierde deel van het Quakerproject op de website van Carinne Ik heb natuurlijk de afgelopen maand andere Dingen gedaan dus ik ben ergens halverwege blijven steken. Basje is het -ondanks wat hindernissen - toch opnieuw gelukt om bij te blijven...geweldig!
Onderstaand de foto's met de resultaten van ons geploeter
Basjes werk


en mijn lapje

Hier kun je deel vier vinden
http://users.skynet.be/bk236098/CARINNE/G-Quaker6Mains.htm
Behalve Basje en ik zijn ook Annette-H, Ria en Annemarie met het lapje bezig en Anneke gaat het nog maken.
Op de web-log van Annette
http://handwerkenvanannette.web-log.nl/log/5282856#18664618
kun je nog meer lezen over de merklap.
Zie verder ook mijn eerdere web-logjes hierover.

14 opmerkingen:

marian'ne m zei

Wordt echt leuk, de quaker lappen. Mooie kleuren mevr. Basje, en knap en snel gedaan ondanks de oog hindernissen.
Die van jou schiet ook al op he Marcella, ook jij gebruikt mooie kleuren. Leuk dat het zo verschillend wordt bij iedereen ondanks het zelfde patroon. Ik kijk regelmatig op de Franse site en dan zie je zo veel verschillen, echt heel leuk.

Juul :o) zei

@ Basje: Wat is hij MOOI! :D
Als je net terug bent van de site van Carinne met de zwarte lap, dan zijn die van jullie met de kleuren toch VEEL mooier! ;)
@ Marcella: Bedankt voor het plaatsen! (en de links) :D

yvonnep zei

Mevrouw Basje, chapeau!
En hup Marcella, even inhaalslag, want die van jou ziet er ook helemaal gaaf uit.

Berthi zei

@Basje, PRACHTIG!!

@Marcella, je hebt nog wat in te halen!

Juul :o) zei

Ik heb bij yvonnep nog een berichtje voor je achter gelaten...

basje winkel zei

als idereen goed kijkt ziet zij ook de fouten die gemaakt zijn die zijn intussen verberterd, het is enig werk om te doen en de ufo die ligt maar te wachten.

yvonnep zei

Ik antwoord hier ook nog op J en B en M:-)
Ha, J en B en M, ik wil best meeborduren op zéér groot stramien met een hele dikke draad...Maar ik zie de bedoeling nog niet zo goed. Is het niet iets op de a iets te doen met ajour, op de b breien, op de c...jullie zijn de experts, wat kan op de c?

marcella zei

@Yvonnep, ik was nog niet zo ver met nadenken...Ik vond jullie idee leuk om een boekenlijst te lezen volgens het ABC en vroeg me hardop af of handwerken volgens het ABC ook leuk zou zijn..Verder gingen mijn gedachten nog niet...We gaan er eerst maar eens over brainstormen. Crochet= haken? Ik kan zelfs m'n souvenir nog op alfabet maken, maar dan wordt het wel een 15 meter estafette vrees ik....Hoe is 't met de V van Virus?
@ Basje, ik had maar één foutje ontdekt, maar dat was wel een hele erge ;) Het zijn altijd anderen die in jouw werk de foutjes ontdekken...Ik heb een quilt waar zo'n fout in zit, na het quilten ontdekte een vriendin het foute blokje...Zelf zit je er teveel met de neus bovenop denk ik.
volgens het Amish geloof is er maar één perfect en dat zijn wij niet ......

Juul :o) zei

Ik heb nog wat gebrainstormd bij yvonnep! :D
Met een kleine y, daar word ze blij van...
Er is maar één regel, het ABC gebruiken, verder ben je vrij in hoe je dat uitvoerd.
Want het is je eigen "Ding". ;)

@ Basje, de amish regel is breed toepasbaar! En handig! ;)

yvonnep zei

De amish regel ga ik in mijn bestaan integreren...het virus lijkt af te nemen, gelukkig. Dank.

Liesje zei

Even een leuk ot "weetje"
Op donderdag 4 mei a.s. om twee minuten en drie seconden over 01.00 uur......is het dus: 01:02:03 04-05-06
Vond hem zo grappig dat ik hem hier wel even moest posten...ik hoop dat moeder mij kan vergeven voor dit OT bericht... :D

marcella zei

@ liesje, zal ik je bellen als het zover is, dan kunnen we het samen vieren :D

Ria zei

Marcellea ik nu bezig met deel 4 bezig en het gaat heel goed. Het kaaslinnen vond ik te licht en ik heb het door de koffie gehaald nu is het een mooie kleur. Ik zal zien dat ik van de week een foto voor je maakt.

marcella zei

Ha Ria, ik ben ook met vier bezig, maar niet omdat ik drie al af heb ( of zelfs maar twee :D , maar ik werk nu van beneden naar boven.Mijn linnen is bijna wit, ook erg licht dus....toch wordt het wel leuk zo, Foto's zijn natuurlijk welkom