maandag 14 november 2005

lekker Haagsch

Omdat in je eentje op je kamertje zitten sprutsen niet goed is voor je sociale contacten gaan wij handwerkers van tijd tot tijd op stap, tasje mee met daarin het laatste project en elkaars lappen bewonderend kletsen we zo een hele middag vol. Bij quiltsters heet zoiets een Bee. Naar ik heb begrepen komt dit van de Amish die bij elkaar kwamen als er weer quilts gemaakt moesten worden voor het naderend huwelijk van een jong meisje. Met z'n allen aan één groot quiltraam werkend, werd dan een aantal dekens voor het a.s. bruidspaar gequilt. Terwijl de vrouwen hard aan het werk waren, werden tegelijkertijd de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Het voortdurend geklets deed denken aan het gezoem van bijen.
Ik ben blij dat het niet aan een kippenhok deed denken.....................
Een erg gezellige bee vind ik de Haagsche bee. Iedere maand verzamelt zich daar een grote groep dames* om onder het genot van een kopje koffie of thee met (koekje) de laatste handwerknieuwtjes te bespreken. Sommigen van hen gebruiken de middag om hard door te werken aan hun quilt of merklap, anderen lopen de tafeltjes langs en kijken wat voor moois er deze keer gemaakt is. Ik hoor bij de laatste soort.
Op de website van de Haagsche bee kun je behalve informatie over de bee ook foto's zien van werkstukken en bezoekers van de bee.
Sinds enige tijd wordt er op de bee ook veel geborduurd en dan is er natuurlijk soms een nieuw patroontje of stukje linnen nodig. Komende donderdag komt Lonneke van Kunst en Vliegwerk daarom naar "onze Haagsche".
* in de residentie spreekt men van "dames"
de Haagsche bee tijdens de busreis naar Waalre

8 opmerkingen:

Liesje zei

Tja, inderdaad...vroeger werd er nog gezamenlijk gewerkt aan een bruiloftsquilt.....vroeger wel ;) De bruid van tegenwoordig moet er om vragen haha...nee hoor lieve mama, je bent toch wel een kanjer..met of zonder bruidsquilt....

Nicoline zei

Het ziet er toch wel heel gezellig uit! Jammer dat ik daar niet in de buurt woon :D

Berthi zei

Leuk om de Haagsche Bee nu eens op een foto te zien. Al verschillende keren heb ik de website bekeken.
Genieten jullie op die gezellige middag van een echt 'Haags', zoals ze dat in het zuiden zeggen, kopje koffie?
Doe je de groeten aan Lonneke?
En alvast een fijne middag!

marcella zei

Grappig dat het "Haagse bakkie" ook onder Rotterdam bekendheid geniet.
Ik zal Lonneke de groeten doen ( stond al op mijn 'lijstje" )

groeten, Marcella

Ria Heijer zei

Hallo Marcella, leuk deze foto. Ik had hem nog niet gezien maar ik sta er wel ergens bij.Maar ja dat komt er van als niet meer naar de Bee gaat. Leuke gezellige weblog heb, ik heb hem/haar vandaag ontdekt.Kom zeker vaker terug.
Groetjes Ria Heijer

marcella zei

Hoi Ria, de foto komt van de website van de Haagsche bee. Ik ben ook al een tijdje niet in den Haag geweest. ik hoop deze maan weer eens tijd te vinden. Leuk dat mijn oudere logjes ook nog gelezen worden.
groeten, Marcella

ansje zei

Hallo Marcella,
Zo spreken we elkaar nog eens!! Wat een leuke foto. Goed sfeertje he? Gezellige weblog heb je. Zo af en toe ga ik wat van je lezen oke? Ben ook al een tijdje niet op de Haagsche geweest. De files /drukte op de weg houden me tegen...erg he :?
Groetjes Ansje ;)

Marcella zei

Ha Ansje, lang niet gezien, de dag van de foto voor het laatst geloof ik. de haagsche bee moet het ook al een tijdje zonder mij doen...morgen ga ik toevallig weer eens.
groeten, ook aan Joke