maandag 7 november 2005

hexagonitis

Je moet er maar zin in hebben. Voor honderden kartonnetjes van nog geen 2,5 cm grootte een lapje op maat knippen, dit lapje om het kartonnetje rijgen, alle zijkanten  van dat zeshoekje  aan een zijkant  van weer een ander zeshoekje naaien,  met de hand natuurlijk. En dat bloemetje voor bloemetje, rij voor rij. Je hebt die dames vast wel eens zien zitten in de trein of  in andere openbare gelegenheid; die dames met hun keurig georganiseerde plastic doosjes waarin de  stapeltjes kleine voorgeknipte  lapjes, de rijtjes kale kartonnetjes en de rijen kartonnetjes-waar-al-een-lapje-omheen-zit. Lapje en kartonnetje pakken, paperclipje erom om het vast te houden, rijgdraadje om de hoekpunten vast te zetten en zie daar: alweer een kartonnetje klaar om in het vakje met "bestofte"  kartonnetjes op te bergen. Ik beken het eerlijk, sinds deze zomer hoor ik ook bij die dames. Het resultaat is onderstaand quiltje, vorige week heb ik de laatste steek gequilt.Mijn enige troost is dat er een groeiende groep dames aan het ontstaan is  die café©'s en andere horecagelegenheden bevolkt en onder het genot van een glas wijn daar bijeen komt om sokken te breien. We zijn dus niet meer alleen

8 opmerkingen:

Berthi zei

Ja, ik heb die dames wel eens gezien met lapjes en kartonnetjes. Wat een monnikenwerk! Maar je resultaat mag er natuurlijk weer zijn!
Marcella, had jij vroeger een 10 voor het vak 'Nuttige Handwerken'. Ik had altijd een 8, en was dik tevreden! Als ik naar al je handwerken kijk, moet jij zeker een 10 gekregen hebben.

Nicoline zei

Wat een mooi quiltje! Echt een bloementuintje. Hoe zoek je die kleuren uit?

Marcella zei

Hoi Berthi, inderdaad monnikenwerk, maar wel heel leuk om te doen. Het is klein geklungel met weinig rommel en heel rustgevend....vond ik. Hoger dan een 8 kwam ik geloof ik ook niet, maar dat is wel genoeg toch ?

Hoe ik de kleuren uitzoek, Niet dus, Nicoline. Gewoon een doos met restjes gepakt en bloemetje voor bloemetje zonder op het grote geheel te letten aan elkaar "gebreid"

Nicoline zei

Je schreef dat een deel van je werk ergens tentoongesteld is. Waar? Kunnen we al komen kijken? En hangt dit quiltje daar ook?

Liesje zei

Wil je er dan even bij vermelden dat, ookal is de mijne nog niet klaar, ik met deze mania begonnen ben?? 8)

Nicoline zei

@liesje: Dan mag je wel eens voortdoen!

Liesje zei

@nicoline: werk, bruiloft, sporten...druk druk druk. Tegen een dame die niet werkt en vele jaren meer ervaring heeft valt niet op te werken..de mijne blijft nog even on-af vrees ik....

Nicoline zei

@liesje: Teveel hobbies eh? Maar trouwen, werken en sporten kan je toch niet afschaffen.. Heus, eens zal 't gedaan zijn!