dinsdag 1 november 2005

Is dat ook een vriendin van je?

Om mijn huis niet helemaal vol te hoeven hangen met quilts en merklappen maak ik ook af en toe iets kleins. Meestal wordt dat een naaldenboekje of een etuitje waar naaigerei in past. Voordeel hiervan is dat zo'n klein werkje lekker snel klaar is. Het nadeel is dan wel weer dat ook mijn collectie naaldenboekjes en speldenkussentjes in snel tempo groeit.
Het zal op den duur wel verhuizen worden.
Uitvloeisel van deze nieuwe wending aan mijn handwerkhobby is dat ook schaartjes inmiddels niet meer veilig zijn. Als ik ergens een schaartje ontdek wat ik nog niet heb moet dat aangeschaft worden. Niet omdat ik niets heb om mee te knippen maar omdat ik daar dan weer een leuk tasje, zakje of etuitje om heen kan fabriceren.
Op dit moment staan de quaker patronen nogal in de belangstelling. Op het web vond ik een leuk voorbeeld wat ik met enige moeite heb omgezet in een bruikbaar kruissteek patroon. De tekst op het webvoorbeeld luidde "A present for sewing well". Met piepkleine steekjes werd dat door mij op 16 draads linnen over één draadje nageborduurd. Ik was nogal trots op mijn prestatie. Mijn studerende zoon kwam thuis wierp een achteloze blik op mijn meesterwerkje en zei: "is dat ook een vriendin van je, Sewing Well? "
Ik stond weer met beide benen op de grond.

4 opmerkingen:

Berthi zei

Marcella,
Wat maak jij geweldige KUNSTWERKJES! Helemaal mijn stijl!
Ik kom er alleen zelf niet aan toe om dit soort werkjes te maken op dit moment. Teveel bezig met andere dingen. Maar ik kan enorm genieten van andermans kunstwerkjes. Je mag er trots op zijn!
Groetjes, Berthi

marcella zei

bedankt voor je leuke reactie. Ik kom op dit moment ook tot minder dan ik eigenlijk zou willen. Maar als ik terug kijk op het afgelopen jaar zijn er toch best veel leuke dingen uit mijn handen gekomen. Dat het 'jouw Stijl" zou zijn had ik wel verwacht, dat is geheel wederzijds, ik geniet ook van jouw handwerkjes en niet te vergeten je publicaties.

groeten, Marcella

anneke zei

hoi Marcella,
gewoon trots op blijven. het ligt meer aan het engels van je zoon, toch? :D
heel mooi gemaakt. dingen als naaldenboekjes en scissor fobs zijn heel handig, maar ik heb er nog nooit een gemaakt. altijd wel iets anders te doen.
groetjes

Juul zei

Heel herkenbaar verhaal! LOL! :D :D :D
Studeerd hij iets technisch?
Mooi gemaakt! Leuk schaartje.
Groetjes Juul. :)