Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 29 januari 2008

Zij wel

Terwijl ik niet verder kwam dan de opsomming van wat er aan onafgemaakte zaken in de kast lag vond kindlief een quiltje in wording in haar eigen kast. Omdat ze inmiddels met verlof is en wat meer tijd voor zich zelf te besteden heeft kwam ze met haar quiltje op bezoek.

Het meeste werk was een paar jaar geleden al gedaan toen ik een workshop redwork heb gegeven op haar werk. Wat er nog restte was het quiltwerk in de rand

en dat heeft ze erg handig opgelost door het werk te knopen met kleine x-steekjes.

Het quiltje blijkt ook nog eens uitstekend te passen bij mijn babyquiltje dus deze heeft inmiddels een mooi plekje in de babykamer en de mijne? ... die laat nog even op zich wachten.

15 Reacties

Geen opmerkingen: