Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 26 januari 2008

Werk aan de winkel

Vandaag volgde ik een workshop in Maassluis, het was de tweede Stitch In, met als middagwerkje "iets" uit de rijke Marokkaanse handwerkgeschiedenis.
Over de eerste workshop met als onderwerp het Hongaarse Matyó borduurwerk schreef ik al eerder een logje ( in de rubriek "categorieën" te vinden onder "workshops" .
Dat was eind september en ondertussen stond mijn Matyó-borduurwerk, hoe mooi ik de techniek ook vond op een zeer laag pitje.
Deze week besloot ik na het afwerken van mijn witwerklapje dat ik op de valreep nog een klein Hongaars projectje wilde maken. Het werd een hartje, ontworpen door Kis Jankó Bori, die het kleurrijke Matyó borduurwerk wereldwijd bekend heeft gemaakt. Dit patroontje stond eveneens in het cursuspakketje wat wij tijdens de Stitch in van Margreet (Beemsterboer) kregen.

Op een lapje gebroken wit katoen en met een katoenen garen van Venne, Colcoton ging ik aan de slag.

Onder de borduurring zie je het speldenkussentje wat we tijdens de vorige workshop maakten.

en het ontwerpje nogmaals uitvergroot. Nog een paar steekjes en dan is het af en kan ik gaan nadenken hoe ik dit in mijn souvenir verwerk.

Over de workshop van vandaag komt een ander logje, het werkstukje is nog zo weinig gevorderd dat ik op dit moment niet genoeg kan laten zien. Ik kan wel alvast verklappen dat het een zeer geslaagde en leerzame dag was!

10 Reacties

Geen opmerkingen: