Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 15 januari 2008

Jarremix

Voordat mijn schoonzoon besloot mijn schoonzoon te willen worden hebben zijn Elise en ik een quiltje voor hem gemaakt. Hij is al sinds ik hem ken liefhebber van de muziek van de Franse componist Jean Michel Jarre en een van zijn cd-hoesjes inspireerde ons voor een quiltje.

Hier zie je de afbeelding van het hoesje en hieronder onze quilt

Het quiltje moet voor het grootste deel nog gequilt worden. Linksboven zie je – met enig turen op het beeldscherm – de contouren van een horloge. Op die plek kan het indertijd speciaal uitgebrachte Jarre horloge van Swatch vastgemaakt worden. Rechtsonder staan namen van de nummers uit de CD.
Elise en ik hebben uren gepuzzeld aan dit eigen ontwerp en later nogmaals om de stoffen bij elkaar te zoeken. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd de kleuren van de cd te gebruiken en hebben ook een aantal verschillende muziekstofjes in zwart-wit toegevoegd. De piano-toetsen zijn zelf samengesteld uit witte en zwarte stof. Het gezicht van de lichtblauw maan hebben we zelf ingetekend. Het naaiwerk hebben we samen gedaan en ik heb aangeboden om het quiltje daarna te quilten.

15 Reacties

Geen opmerkingen: