Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 17 januari 2008

Tripwip

Dacht ik dat ik er was met het opzoeken van mijn werkjes in uitvoering en toen vond ik er in een ander kastje toch nog eentje.
Op zoek naar een lap Jip en Janneke stof dook deze 'trip around the world' ineens op. Helemaal vergeten dat ik die ooit maakte op een workshop in een snelle techniek. Hij heeft een beetje te lang opgevouwen gelegen en dat is te zien op de foto. Het is niet zo’n grote top dus die moet ik toch eens in een verloren uurtje of twee, drie, vier af kunnen maken.

Hiermee eindigt mijn tour de W.I.P. ‘s

26 Reacties

Geen opmerkingen: