Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 31 augustus 2007

Hongaarse balletjes

Zoon ging met zijn meisje naar Hongarije en ik had graag mee gewild. Eerlijk gezegd was ik best een heel klein beetje jaloers. Hongarije lijkt me het summum van textielgenot en ik was dan ook erg benieuwd naar hun reisverhalen. Voor ze op reis gingen hebben zijn vader en ik nog een heerlijke Hongaarse maaltijd gemaakt want zoon had zijn meisje wijsgemaakt dat wij dat konden. Met een kookboekje erbij hebben we ons prima vermaakt in de keuken.
Deze week kwamen ze terug, met foto’s en verhalen en nog twee dingen die ik hier wil laten zien.

Bij binnenkomst viel me direct de prachtige ketting van vilten balletjes om haar hals op. Bij Tijm zag ik hem in rood-tinten, zij heeft hem in blauw. Ze vertelde dat er een demonstratie was waarbij je zelf mocht proberen om de vilten balletjes te maken maar de kant en klare kettingen waren er ook te koop. Natuurlijk mocht ik de ketting fotograferen.

Nadat mijn lief zijn cadeautjes had uitgepakt, hij was tenslotte jarig, bleek er ook voor mij een cadeautje te zijn:

dit boekje uit Hongarije. Ik kan het niet lezen maar wel de plaatjes bekijken en die zijn mooi: een bonte collectie met vingerhoedjes. Erg mooi en apart vind ik een viertal vingerhoedjes die beschilderd zijn met Hongaarse blauwdruk motieven, drie met blauwe ondergrond en de vierde met een heel lichtblauw- bijna witte ondergrond en de motieven in donkerder blauw. Een superlief cadeautje!

Ooit was ik in Hongarije, dat was in 1975 en ik zou graag nog eens terug willen. Voor nu kijk ik uit naar een workshop Hongaars borduren eind september van het NCH op deze mooie locatie.
27 Reacties

Geen opmerkingen: