Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 22 augustus 2007

Oude wijn...

Ik geef het toe, het is een beetje oude wijn in nieuwe zakken want dit stoplapje is al een paar keer langs geweest in diverse stadia van afgemaaktheid.
Aan de andere kant: er werd ook gevraagd om het produkt nogmaals te laten zien na bezoek aan de lijstenmaker dus bij deze voldoe ik aan die wens:

Het kostte een heleboel overleg met de inlijst-mevrouw want ik wilde de beide stopjes op de hoeken rechtsonder en linksboven maar voor de helft in beeld. Al vouwend aan mijn lap heb ik het haar voorgedaan en zij deed het me na. Het resultaat vind ik zelf erg leuk: in de hoeken lijkt nu een zeer moeilijk te maken hoekstopje zichtbaar maar dat is natuurlijk nep, een beetje Haagse bluf als je ‘t mij vraagt. Geeft niks, maar vertellen jullie het niet verder?

een detail van mijn Listige Lijsttrucje:

en nog eentje van de andere hoek:

en hiermee stop ik mijn Pleister Project
26 Reacties

Geen opmerkingen: