Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 8 augustus 2007

Ha!

Ik moest nog maar een klein dingetje en toch is ‘t bijna een jaar blijven liggen voor ik de laatste steekjes aan mijn stoplap heb gemaakt. In dit logje schreef ik voor het eerst wat over mijn replica stoplap, hier schreef ik het vervolg en hier was ik op dat kleine dingetje na klaar. Dat was allemaal bijna een jaar geleden. Daarna belandde het lapje een hele tijd in de kast. Deze middag heb ik er eindelijk het – naar mijn idee – nog ontbrekende naaldkantje in gezet. Omdat ik links mijn initialen had geborduurd viel er aan de rechterkant een open plekje.
Daar zit nu dit:

een klein vierkantje met "spinnetjes". Soms heb je zin om aan iets nieuws te beginnen maar gelukkig heb ik ook zo nu en dan een "afmaak-bui".
Het totale lapje oogt nu zo:

en het enige wat nu nog "moet" is een bezoekje aan de lijstenmaker om een lijst uit te zoeken. Daar ga ik niet nog een jaar mee wachten!

Behalve de fotootjes hier heb ik ook nog een nieuwe foto geplaatst in het breirol-logje.
En deze middag heb ik nog meer dingetjes eindelijk eens afgemaakt, maar daarover later meer
16 Reacties

Geen opmerkingen: