Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 18 augustus 2007

Vol verwachting, geheimpje 1

Ik moet beslist een vooruitziende blik hebben gehad toen ik vorige zomer dit piepkleine hemdje op een brocante in Frankrijk kocht. In een kraam vol met antiek textiel zag ik het liggen, schattig afgewerkt met twee randjes zigzagband in verschillende breedte. Ik moest het gewoon hebben en sindsdien ligt het keurig opgeborgen in een van mijn Shakerdozen.

Via Marian’ne ontdekte ik bij Saartje schattige babyslofjes met het patroon. Ik heb ze in witte katoen gebreid en vanmiddag heb ik de knoopjes eraan genaaid. Het begin van oma’s uitzet voor het eerste kleinkind in wording is een feit. Ik heb nog maanden de tijd om al mijn plannetjes uit te voeren en die verklap ik niet hier; mijn kind (de aanstaande mama) leest mee dus ik ga hier natuurlijk niet alles onthullen.

De kaarten die op bovenstaand logje te zien waren heb ik uiteraard bewaard en Elise… ik ook van jou :)

31 Reacties

Geen opmerkingen: