vrijdag 2 september 2011

nuttig en fraai



Bijna zes jaar geleden, op 25 oktober 2005 begon ik mijn weblog Nuttig en fraai. Sindsdien is er een tamelijk vaste groep lezers die mijn blog dagelijks bezoekt. Zelfs als ik een tijdje niet blog komen de lezers langs en lezen mijn oude logjes. Ook komen er achter de schermen de nodige vraagjes om hulp bij een of ander handwerkproject of het vinden van een materiaal of boek. Het was heerlijk als ik dan kon verwijzen naar een ouder blog waarin ik dat ooit eens beschreven had.
Nu web-log aan het verhuizen is en er de komende tijd niet geblogd kan worden vanaf die plek heb ik besloten een tweede plekje aan te maken, natuurlijk onder de naam waarmee ik inmiddels zoveel bekendheid heb: Nuttig en fraai

Natuurlijk gaat mijn handwerk gewoon door. Op dit moment is dat voor de tentoonstelling in Muzee Scheveningen die over enkele weken wordt geopend en daarnaast ben ik ook met allerlei oude en nieuwe werkstukjes bezig.

10 opmerkingen:

lheurebleue zei

he! wat leuk! en slim ...
zo kunnen we toch even op bezoek komen.
en misschien bevalt 'blogger' je wel.
diep treurig hoe lang dag migreren duurt - murphy is duidelijk van de partij!

marcella zei

@lheurebleue: om heel eerlijk te zijn had ik al een account bij blogger, aangemaakt voor een ander doel. Dat blog staat niet online, een tweede blogje er bij was dus niet zo'n grote stap

GRANNY'S HOUSE zei

Fijn weer iets van je te lezen, want het migreren duurt wel erg lang, hopelijk ben je straks niet alles kwijt.
Ik kon nu wel mooi jou foto's vergroot zien en daardoor ook meer details, want wat zijn het toch schitterende handwerken.

Groetjes
Ines

Johanna Zweden zei

Wat fijn dat ik je nu weer volgen kan,en ja laten we hopen dat we als ze terug kom in ieder geval al onze verhalen nog hebben, want ik heb besloten om bij bloggers te blijven.
Wat een schitterend merklapje is dit, en wat is dat voor schitterends op de onderste foto-
Fijn weekeinden en heb je meteen op Google gezet.
Groetjes Joke

marcella zei

@Johanna, ik heb al mijn verhalen nog zelf, gelukkig. Het merklapje is nieuw gemaakt door mij op oud linnen. het patroon stond....ergens..in een tijdschrift. Ik weet niet welk, wel dat het een Frans blad is. Ik kreeg een aantal uitgescheurde velletjes met patroon. Het 'schitterends' op de onderste foto is mijn Souvenir de ma Jeunesse, zes meter in lengte, er komen er nog zes bij. Een aantal metertjes heb ik al op voorraad liggen. Het zijn verschillende technieken, veel in witwerk maar ook in rood-wit en verderop in de laatste zes meter komt er hier en daar wat meer kleur. Komende twee maanden is de lap te zien in Muzee Scheveningen. Mocht je in die periode in 't land zijn en in de buurt van den Haag dan kun je de tentoonstelling bezoeken.

Willy zei

Hoi Marcella, ik hoop dat het snel wordt opgelost en alles op de blogs terugkomt. Toch fijn om hier en daar weer wat te zien, want het is wel stil.
Veel succes met de tentoonstelling.
groetjes

Jeanny zei

Welkom bij blogspot Marcella!!
Hopelijk komt alles snel goed met weblog.
Groetjes en in ik hoop tot ziens op de tentoonstelling.
Jeanny

betty prins zei

Ik heb eraan gedacht en jij hebt het gedaan...gewoon een blogspot aangemaakt. Wel was ik er nog een weekje tussenuit, maar nu ik weer terug ben mis ik het wel. Bijvoorbeeld om jou de prachtige naaidoos van Donna te laten zien met vingerhoedje! Ze vond hem zoo mooi.

betty prins zei

Ik heb je voorbeeld gevolgd: atelierprins.blogspot.com

Marijke zei

Hoera Marcella, je bent er weer. Kunnen we weer genieten van je berichtjes! Groetjes van Marijke