zaterdag 20 augustus 2011

Oud Goed VI

Oud Goed VI
Na een kleine Oud Goed pauze heb ik de draad of beter gezegd de lapjes weer opgepakt en ben aan de slag gegaan. Vandaag is het de twintigste van de maand en dus is het Oud Goed-dag voor degenen die mee doen met het 'project'.
Gisteren heb ik mijn schatten tevoorschijn gehaald en opnieuw een plekje gegeven. Toevallig lag er een klein, vierkant quiltje op tafel en dat leek me een fijn maatje om als uitgangspunt te nemen. Voordeel van deze maat is dat ik er een plekje voor heb om het zo nu en dan op te hangen.
omdat ik de vorige keren was blijven steken in het steeds opnieuw rangschikken en ideeën opdoen besloot ik het dit keer anders aan te pakken en gewoon het een en ander aan elkaar te zetten. De lapjes die wat betreft maat daar het meest geschikt voor waren legde ik bij elkaar en ik zorgde ervoor dat het deel met het rode merklapje ongeveer centraal in het geheel bleef. Dat lapje is nogal prominent aanwezig en zo in het midden komt het nog het mooist uit.
Na enig schuiven kon ik de eerste stukken aan elkaar zetten
twee rijen met oud goed fragmenten zitten inmiddels aan elkaar
Het hoekje linksonder heb ik weer opnieuw aan elkaar gezet, met andere lapjes. Ik had daar een aardig lapje in een Richelieu-achtige techniek maar er zat een vlekje op. Toen ik het net had gewassen leek het aardig verdwenen maar naarmate de tijd vorderde werd de vlek steeds donkerder. Ik besloot om het lapje toch te vervangen. Het onderste deel leent zich nog voor wat 'opsmuk'.
Ook dit deel heb ik weer een beetje veranderd. De losse deeltjes moeten allemaal nog vastgezet maar dat komt later.
een overzichtje van de stand van zaken zoals het er gistermiddag uitzag: twee banen onderop zitten aan elkaar, daarboven komt een bredere baan van drie of vier grotere stukken en daarboven de baan met o.a. het grote ovale monogram. Ik denk dat ik nu op de goede weg zit en een voor mij werkbaar geheel maak. Het is mogelijk dat ik nog hier en daar een naadje los torn omdat er nog iets tussen moet maar dat zie ik dan wel weer. Eerst de grote lijnen maar uitzetten en dan versieren.
Wie meer wil weten over mijn Oud Goed project vindt hier de hele serie. Als je bij de andere deelnemers aan Oud Goed wilt kijken kan dat bij Betty, Monica en Joke.

6 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat schitterend Marcella, wat geniet ik van je site,
Groetjes Joke en een fijne dag

Gerda zei

Wat ziet het er mooi uit!!!
voorzichtig ben ik wat dingetjes aan het verzamelen..( voor als..;0)..) maar het valt nog niet mee om te beginnen...het schuift van links naar rechts en weer terug...en dan ruim ik het weer op...voor als...*Ü*..

marcella zei

@Gerda,
wees gerust, zo doen wij het ook ;) de eerste maanden gaf ik alleen een update met de laatste verschuivingen. Pas de laatste keer heb ik ook het een en ander aan elkaar gezet.

Anny zei

Wat leuk, je bent aan het ächteruit"werken zie ik... Het blijft mooi, die oude schatten... ben zo beneiuwd hoe het eindresultaat gaat worden.

marcella zei

@Anny, ik heb even gekeken of dat kan :)

lheurebleue zei

heden & verleden schitterend aan elkaar genaaid ...
en 'in het echt' moet het nog veel mooier zijn!