Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 19 augustus 2011

Lustrum NVKKMS

lustrum NVKKMS
Het is een mondvol: NVKKMS en voor de mensen bij wie er nu niet gelijk een belletje gaat rinkelen zet ik de afkorting van de de vereniging met de lange naam even uiteen. De NVKKMS staat voor Nederlandse Vereniging voor Kostuum,Kant, Mode en Streekdracht en dat is waar de liefhebbers van al deze textiele zaken samenkomen in een boeiende en bloeiende vereniging.
Tien jaar bestaat de vereniging dit jaar en dat wordt groots gevierd met een lustrum op vrijdag 23 en zaterdag 24 september in Gorinchem.
De leden van de vereniging hebben zich inmiddels al aan kunnen melden voor een of beide dagen. De workshops zijn inmiddels volgeboekt maar ik kan jullie verzekeren dat er een prachtige en gevarieerde hoeveelheid aan textiele vaardigheden werd aangeboden.
Voor de lezingen en de overige activiteiten kun je je nog wel aanmelden. In het rijke programma-aanbod zie ik op vrijdag een lezing door mevrouw Bianca M. du Mortier, conservator van het Rijksmuseum te Amsterdam: over borduyrsters, stopsters en borduyrwerckers, borduurwerk in de 17e eeuwse Nederlanden.
Iets later op dezelfde dag is de lezing van mevrouw Trudie Rosa de Carvalho, conservator Museum paleis het Loo in Apeldoorn: Mooie sier aan het hof, Over kleding, kopzorg en etiquette.
Op zaterdag is er onder meer een lezing van mevrouw Gieneke Arnolli, conservator Fries Museum te Leeuwarden: Tot in de puntjes verzorgd, het versierde hemdsboord.
Er zijn op beide dagen nog meer lezingen bij te wonen, er zijn gezamenlijke lunches, stadwandelingen, informele bijeenkomsten en nog veel meer.
Op vrijdagavond is er een voordrachtskunstenaar, mevrouw Carool Popelier die je meeneemt naar Het labyrint en de draad van Ariadne.
Voor meer informatie over de vereniging en het komende lustrum verwijs ik je naar de website van de NVKKMS

2 opmerkingen:

Lida zei

Wat een bijzondere vereniging, helaas heb ik andere afspraken staan, dus zal niet kunnen gaan, maar wens iedereen een paar heel plezierige en interessante dagen! Groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

wat zal dat een schitterende tentoonstelling zijn.
Helaas woon te ver weg!maar weet zeker dat ik wat moois mis
Groetjes Joke