vrijdag 12 augustus 2011

wijs besluit

Mijn breirol, ooit begonnen ten tijde van de inmiddels historische Sampler M lag al jaren met de breinaaldjes er nog in, te wachten op meer patroontjes of het afkanten van de steekjes.
Omdat er al heel lang niets meer aan gebeurd was besloot ik deze week om de breirol niet nog langer te maken. Op deze foto zie je vele meters breipatroontjes aan de rol:
na de patroontjes van sampler M, (waarvan ik ook nog een tweede exemplaar heb waarin ik me beperkt heb tot alleen de patroontjes van Sampler M) heb ik nog jarenlang zo nu en dan een stukje verder aan mijn rol gebreid. De laatste tijd was het eigenlijk wel een beetje klaar met mijn gebrei.
Omdat de rol zo hier en daar nogal vies was geworden – niet alle patroontjes lieten zich even gemakkelijk breien,was een wasbeurtje geen overbodige luxe:
ik deed het gevaarte in een waszakje en stopte het bij de witte was met een extra schepje Vanish erbij
en liet het rolletje een uurtje draaien op 40 graden.
Het resultaat was een keurig witte rol die ik vervolgens op de strijkplank netjes in model speldde. Een heel gedoe want hoe krijg je zes meter natte frummel netjes uitgestrekt en gerekt?
De oplossing was om het laag voor laag op elkaar te spelden:
en zo liet ik het een aantal dagen drogen ( met dit vochtige weer drogen zo veel laagjes dikke katoen natuurlijk niet zo snel)
Het resultaat is een keurige 'zwachtel' met tientallen breipatroontjes. Er is weer iets 'af' en dat stemt me tevreden.

6 opmerkingen:

Lida zei

Wat is dat en schitterende rol geworden en wat lang! Inderdaad een heel mooie affo waar je trots op kan zijn! Groetjes
Lida

Chris zei

Echt een wijs besluit hoor. Nu kan je er opnieuw van genieten. Slim om de rol op die manier op te spelden. Wat zal je er een voldaan gevoel over hebben!
Groetjes van mij.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een prachtige rol. Het is nog ''en van mijn Wimmetjes.
Fijn weekend.

Marianne zei

Inderdaad, zo lijkt het een beetje op een 'zwachtel', maar zou wel een hele dikke worden en veel te zonde! Wat super lang zeg!
Leuk dat je je oude berichten ook hier gaat zetten, maar wel een werk! Snap het wel, dan heb je wel weer alles bij elkaar. Ik heb wel nog wel alles, maar om 'vers' te beginnen. is ook wel weer ergens prettig. Al zal ik wel af en toe ooit iets herhalen.

Balsemien zei

Nou de zes meter natte frummel is een beeld van een breirol gebleken! Prachtig Marcella en wat een engelengeduld om dat netjes op te speleden. Bravo!

Monica zei

Hoi Marcella, daar ben ik weer.
Wat goed dat je besloten hebt deze rol voor 'af' te verklaren. Hij zal zeker prachtig zijn, ik ben eigenlijk benieuwd hoe lang hij inmiddels is. Ik doe het je niet na hoor.