Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 23 december 2008

Gestopt

Een paar dagen geleden reageerde Margot Ex hier op een stoplapje wat ik bijna anderhalf jaar geleden hier ingelijst liet zien. Margot schreef: "ik ben onder de indruk van je stoplap! Wat leuk dat er tegenwoordig nog gestopt wordt".
Erg leuk om te merken dat ook je oude logs nog gelezen worden en met de stoplap ben ik zelf ook erg blij, nog steeds. Ik ging daarna op tegenbezoek en tot mijn verrassing had Margot zelf ook een stoplap op haar website. Een juweeltje!
Kom, dan gaan we even bij haar kijken.
Margot vertelt over de achterkant van de stopjes die pas na het stoppen werden weggeknipt. Ik heb dat ook zo gedaan, niet in de fraaie stoplap die ingelijst is maar in de nuttige stoplap die ik voor mijn souvenir maakte.

Hier zie je het hele lapje, ik liet het eerder al zien en het weggeknipte stopje is het tweede stopje in de derde rij

en zo ziet de achterkant van het stopje eruit:

Bij lange na niet zo’n prachtig stopje als die in de lap van Juliane Jensen maar om eventjes te oefenen was het een nuttig experiment.

Verder maakte ik ook stopjes bedoeld voor breiwerk en gebruikte als ondergrond een lapje linnen. Het stoppen ging op de manier zoals bij breiwerk gebruikelijk is, over gespannen draden.

Ik ben nog lang niet gestopt met mijn stopwerk: ik wil nog een stop met een snede erin proberen. Ook daar hadden de aardige juffen vroeger een maniertje voor om dat een beetje makkelijker te maken en ook een echte hoekstop wil ik nog eens proberen.
Volgend voorjaar willen we met onze borduurgroep ook een stoplapje gaan maken, mijn patroon daarvoor ligt al een tijdje klaar.

Margot, dank je wel voor je leuke reactie op mijn log, het heeft in ieder geval stof over stoppen opgeleverd.

7 Reacties

Geen opmerkingen: