Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 5 december 2008

De groeten van SoPietje

Vandaag wordt in Nederland door heel veel mensen Sinterklaas gevierd. De scholen worden bevolkt door hordes opgewonden kindertjes waarvan sommigen al dagen lang niet slapen omdat het allemaal zo spannend is. Elke school claimt vandaag natuurlijk dat zij De Echte Sint Nicolaas op bezoek hebben en dat al die andere scholen slechts te doen hebben met een hulpsint. De meesters en juffen, hoezeer ook zij genieten van het feest, zijn blij als het maandag weer allemaal achter de rug is.

Ook voor niet-schoolgaand Nederland is het vandaag nog een drukke dag. Er moeten misschien nog laatste cadeautjes gekocht worden en hier en daar wordt een gedicht of surprise nog een beetje bijgewerkt.

De aller-allerkleinste mensjes ontgaat deze opgewonden spanning nog een beetje. Voor hen is alles nieuw en dus bekijken ze de goedheiligman en zijn pieten met dezelfde interesse als ze de groenteboer aanschouwen.

Sophie is nu bijna 10 maanden oud en heeft al twee Sinterklaasfeesten meegemaakt. Eerst eentje bij papa op het werk en daarna bij mama die de Sint zelf had ingehuurd, dat hoort namelijk bij haar werk ;)
Vandaag viert Sophie haar derde Klaasfeest met de baby vriendjes en vriendinnetjes op haar "school".
Ik kan me er iets bij voorstellen. Wij mochten twee weken geleden een ochtendje daar zijn op de opa- en omadag en de juffen en vriendjes kennen wij ook van de "klassenfoto".

Sophie heeft daarom vandaag geen tijd maar ze doet jullie de hartelijke groeten

Sophietjes mama heeft het ook druk. Naast haar gewone baan en het huishouden vindt ze ook nog tijd om op bestelling kleine kleertjes te "pimpen" .
Mijn favoriet zijn de pyamaatjes voor de tweeling Amber en Sanne:

maar misschien willen jullie zelf even kijken?
Hier is de link

20 Reacties

Geen opmerkingen: