zondag 14 december 2008

Arm, maar gelukkig

Gisteren was ik er weer, bij de Stitch-in georganiseerd door Needles4all, dit keer met het onderwerp Duitsland. We hebben inmiddels een vast groepje handwerkers verzameld maar er waren ook weer nieuwe gezichten om kennis mee te maken, zelfs iemand uit Roermond wat toch een heel eind rijden is.
Het was gezellig druk.
Zoals ik al eerder schreef is het ochtendprogramma van deze dag bedoeld voor het stellen van vragen over je handwerk. Vooraf mag je die vragen al per e-mail stellen zodat Margreet zich kan voorbereiden. Dat doet ze op een bijzonder prettige manier.

Zelf had ik wat vraagjes over het gehaakte hartje en het lintjes kant motiefje dat ik op een of andere manier in mijn souvenir moet verwerken. Ook wilde ik weten hoe ik de tule doorstop-randjes vast kan naaien tegen de andere lapjes. Natuurlijk had Margreet voor alles een fraaie oplossing of een nuttig advies en hiermee kan ik zeker verder. Ze bracht een prachtig antiek lapje mee met tule inzet werk en had er voor mij een kopietje op papier van gemaakt. Ik vind het altijd heerlijk om met zo´n prachtig stukje in handen te mogen zitten en de steekjes van heel dichtbij te kunnen zien en dat mag gelukkig ook van Margreet.
Mijn witwerklap heb ik ter inspectie aangeboden maar er was niets op aan te merken vond Margreet.
Wel kreeg ik een tip voor een van de Hedebo technieken uit mijn lap. Nuttig, want ik ga zeker verder met deze techniek.
Ondertussen kwam er uit de andere tassen ook een flinke berg prachtig handwerk. Een schitterende lap met verschillende technieken goudborduurwerk, zo mooi en zo fijn en regelmatig gewerkt, klasse!
Er kwam een vraag over akertjes dus keek ik nog even mee want Margreet had ook daarvoor weer nieuwe tips. Iemand vroeg hoe je een rolzoompje moet maken en Margreet deed het voor de hele groep voor.
Er kwam met een stoplapje in wording en floep daar kwam nog even een tip om een ander garen te proberen. Dat ga ik in een volgend stoplapje zeker proberen.

Er kwam een vraag over een Markens bauwtje van iemand die een lap met motieven en randjes uit Marken aan het borduren is en daar kregen we een klein ”lesje" in klederdracht. Margreet had een klein Markens lapje in wording van haar zelf meegenomen ter illustratie en dat zag er heel fijntjes en prachtig uit. Ik zag dat iedereen dat prachtige lapje even in handen nam om het goed te kunnen bekijken.
Margreet bracht ook nog een doos met kleine lapjes mee, ideaal voor als je een souvenir maakt. Zo´n enorme hoeveelheid verschillende materialen vind je niet zomaar in een winkel en het is meestal niet mogelijk om kleinere stukjes te kopen. We hebben dus met z´n allen flink geshopt uit De Doos.

Na een heerlijk erwtensoepje was het tijd voor het middagwerkje. We kregen een mooie hand-out met een prachtig materiaal pakketje en konden na een kleine uitleg aan de slag. We borduurden met DMC wol en Margreet had voor de gelegenheid de winkel leeg gekocht geloof ik. Nadat we een tijdje aan ons vogeltje hadden gewerkt hebben we allemaal nog een voorraadje van die prachtige DMC gekocht. Je weet tenslotte maar nooit of en wanneer je dat nodig gaat hebben. Ik had zelf ook nog een paar strengetjes in huis dus dit is mijn huidige voorraad

En dan was er nog de hankies4all club waar ik in het vorige logje over schreef. Ik had me nog niet opgegeven want ik dacht zo dat Margreet daar wel e.e.a. over zou vertellen. Natuurlijk was haar verhaal overtuigend genoeg om ons op te geven.

Na al deze aankoopjes was mijn portemonnee wel een stukje lichter. Na thuiskomst ben ik de rest van de middag en avond bezig geweest met het doorborduren op mijn vogeltje en het opschrijven van al die kleine nuttige tipjes en truukjes. Ik moet er altijd wel om lachen hoeveel er van al die indukken in de loop der uren naar boven komt borrelen in mijn hoofd. Ik houd er mee op met die hier op te noemen, straks moet ik nog dubbel betalen bij de volgende Stitch In ;)

Het was weer een RIJK dagje uit!

kijk voor eerdere logjes over de stitch in´s onder workshops in de kolom rechts

17 Reacties

Geen opmerkingen: