Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 24 december 2008

Bijna Kerst

Nog even en het is kerstmis. Vandaag heb ik al een heleboel "laatste dingetjes" geregeld en er zijn hier en daar nog wat losse eindjes maar vanavond ga ik lekker genieten.
Genieten van ons huis dat heerlijk naar kerstgroen ruikt, de glans van de lichtjes in de boom en van de kaarsjes en ook van een mooi kerstconcert. Ik stel me voor dat ik een handwerkje erbij neem en heerlijk in alle rust -glaasje erbij- vooraf ga genieten van de drukte van morgen.

Morgen zijn we gezellig met de familie bij elkaar en gaan dan lang aan tafel, we hebben een goed gesprek, koken samen, maken plezier en genieten van ons kleine Sophietje dat voor het eerst de kerst mee viert.
Omdat er ook logees zijn ben ik er de komende dagen even tussen uit. Daarna meld ik me weer om het oude jaar uit te luiden en het nieuwe jaar te verwelkomen. tot dan!

Ik wens alle lezers warme en feestelijke kerstdagen toe

Maak er samen een gezellig en mooi feest van

21 Reacties

Geen opmerkingen: