Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 18 december 2008

Feestbee

Ik ben ze al her en der op de web-logs tegengekomen: de extra feestelijke laatste bee’s van het jaar. Kennelijk zijn wij niet de enigen die op dat idee zijn gekomen.
Wij "doen" het al jaren, onze Sinterkerst bee. Ergens tussen Sinterklaas en Kerst komen we bij elkaar met cadeautjes. Grote en kleine, vaak prachtig verpakt en na wat lekkers en een kopje koffie gaan we dobbelen. Wij weten nooit van te voren voor wie het door ons zelfgemaakte presentje bedoeld is en dat maakt het juist zo leuk. Ieder jaar weer zijn bepaalde pakjes favoriet en laat iedereen zijn oog juist daar op vallen, maar de kookwekker is onverbiddelijk: als die rinkelt is het pakje wat op dat moment voor je ligt voor jou!

We kijken nog even de kring rond of niemand zijn eigen cadeautje voor zich heeft en daarna dobbelen we weer verder, gezellig met een glaasje wijn en een snackje erbij, wie zes gooit mag namelijk uitpakken...!
Traditioneel wordt door mij het Sinterkerstverhaal voorgelezen wat T, die al drie jaar op rij juist dan niet in Nederland is mij per e-mail opstuurt. T. weet altijd fantastisch leuk te vertellen van haar belevenissen in het land waar ze voor een aantal jaren haar intrek heeft genomen.

Voor wie er niet bij was laat ik de cadeautjes in uitgepakte staat zien:

Vanmiddag heb ik weer een kerst bee, ditmaal niet met cadeautjes maar wel met lekkere taart en andere baksels en een winkel. Dat wordt weer vier keer langs een prachtig patroon lopen en overleggen met mezelf, want Kunst en Vliegwerk komt! Ik heb natuurlijk niets nodig maar of ik mijn portemonnee in mijn tas kan houden?

24 Reacties

Geen opmerkingen: