Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 19 juni 2007

Nog maar een witwerkje

Tussen de bedrijven door pruts ik aan dit kleine lapje voor mijn Souvenir de ma Jeunesse.
Ik heb al verscheidene witwerkjes in verschillende technieken gemaakt en ook wat borduurwerk in rood.

In een eerder liet ik al wat van mijn lapjes zien die straks in mijn Souvenir de ma Jeunesse komen.
Dat was ruim een jaar geleden. In dat logje staat ook een uitleg wat een Souvenir de ma Jeunesse is. Daarna heb ik een redworkje, twee mini schoollapjes, een lapje in candle wicking, een lapje in point de saxe, en tot slot een lapje in Schwälmer Stickerei gemaakt.

Mijn Souvenir begint dus langzaam een beetje lengte te krijgen. Het gaat zo langzaam omdat het vaak erg fijn gepruts is en dat kan ik niet te lang achter elkaar doen. Het onderstaande lapje wordt geborduurd op batist en ik borduur met zijden garen. De korte zijden van de driehoek zijn 6.5 cm en een gaatje is ruim een millimeter in doorsnede. Er komen twee driehoeken met een verschillend patroon op het lapje en daartussen links en rechts een alfabet in cordonsteek. Rondom komt er ook nog een sierrandje in schaduwborduurwerk.

daar ben ik dus voorlopig nog niet mee klaar

Geen opmerkingen: