zaterdag 2 juni 2007

Aktie is reactie, dag II

De hele week gonsden de berichten al rond en gisteren las u het al hier en bij Tijm: we vragen u om een reactie te geven omdat het tijdschrift Handwerken zonder grenzen straks misschien niet meer bestaat.
Er zijn gegadigden om het blad over te nemen en misschien hebben ze net dat duwtje in de rug nodig om tot overname van het blad over te gaan.
Dat duwtje willen wij geven in de vorm van een enorme hoeveelheid reacties van lezers en abonnees die het blad vaak al vele jaren lezen en die de mooie en vaak aparte projecten uit het blad maken.

Een van die beroemde projecten is de bruidsshawl uit nr 135. Kom je in een wolspeciaalzaak en vraag je naar Rowan Kidsilk Haze dan knikt men begrijpend als je vertelt dat het voor "de HzG-shawl" is.
Gisteren was ik bij Ribbels in Leiden met de vriendin van mijn zoon. Zij is helemaal weg van mijn shawl en was dolblij toen ik aanbood om er voor haar ook een te breien. Voor de spiegel hield ze alle bolletjes tegen haar wang en uiteindelijk ging ze dolgelukkig weg met de drie bolletjes Kidsilk van haar keuze.

Ze koos dezelfde kleur die mijn shawl heeft, die vond ze uiteindelijk toch echt het mooist.
Ik heb de wol mee naar huis genomen en zij heeft een visitekaartje van Ribbels met een draadje van haar wol er op geplakt. Gisteravond heb ik de eerste 10 cm van haar shawl gebreid.

Voor mij wordt het de derde shawl: mijn zus kreeg er een in zwart met een glittertje, erg sjiek en dat zag ik weer op de SnB-dag bij een collega-logster.
Kijk dat is voor mij ook de waarde van een blad als Handwerken zonder grenzen: ik ben namelijk geen breister maar door het prachtige artikel in HzG ben ik toch aan het breien geslagen, gewoon uit nieuwsgierigheid.

Ik ben niet de enige die al meerdere shawls op haar naam heeft staan. Normaliter zou ik nu verwijzen naar alle andere web-logs waar De Shawl te bewonderen is, maar dat doe ik niet. Dan stuur ik u weg naar andere web-logs en dat is vandaag niet de bedoeling.
Blijft u gezellig nog even hier en voor u weggaat...

Dank u wel ;)

Geen opmerkingen: